| Aralık 05, 2007, 11:00:37 ÖS |
|
|
Mesale bütün kış boyunce evinde kömür yakanlar başkaca bi kaynak kullanmadan mutfaklarında ve banyolarında hatta çamaşır makınasında devamlı sıcak su. mesale buna ilaveten elektrik üretip fazla olmamak şartı ile evin bazı bölümleri ama tasarruflu ampul yakmak şartı ile AYDINLAKMAK BİLE MÜMKÜM.ev ısınacak bonya suyu ısınacak elektrik üretilecek bu icad değil sakına bana bu icadmı diye çıkışmayın arkadaşlar bu sadece enerji tasarrufu için sobayla alakalı bazı ilave ve değişiklikten ibaret.
|
|
|
|
|
|
MUCİT OLUNMAZ MUCİT DOĞULUR
|
|
|
| Aralık 09, 2007, 08:54:24 ÖS |
|
|
güzel bir düşünce neden olmasın hatta su ısınacağı için soba sönsede evin içi ısınan suyla daha geç soğuması sağlanabilir.
|
|
|
|
|
|
------------------------------------------------------- YA BEN BİZANSI ALIRIM YADA BİZANS BENİ -------------------------------------------------------
|
|
|
| Aralık 12, 2007, 08:12:11 ÖS |
|
|
evet aynen öyle tcenk kardeşim ama dediğiğim gibi elektrik fazla değil ama yani bütün eve yetecek dersem yalan olur
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| Aralık 12, 2007, 11:27:39 ÖS |
|
|
Mutlaka ama aydınlatma bile bir şey. günümüzdeki tasarruflu ampulleri düşünürsek 200-300 wat arası bir güç tüm evi aydınlatacaktır. aslında bunu neden ben düşünemedim ona yanıyorum  ha seni kıskandığımdan falan değil ama
|
|
|
|
|
|
------------------------------------------------------- YA BEN BİZANSI ALIRIM YADA BİZANS BENİ -------------------------------------------------------
|
|
|
| Aralık 14, 2007, 10:59:59 ÖS |
|
|
 |
|
|
bu hem benim tam ilgi alanım hemde fırsat bulursam bi prototip yapmaya gayret göstereceğim ama robot işi baya bi işçilik isteyen bir iş yani hayli zorlayacak beni maddiyattan ziyade yetersiz atelye desem daha doğru olur. ama bu işi sende yap eğer benim gibi kömürle ısınıryorsan hem tasarruf hem güzellik bir arada ha bu arada biz anlayanlar anlıyoruzda anlamayanlardan bazıları yine bizi eleştirmeye başlayabilirle bu kadar iş görünce kömür masrafı ikiye hatta üçe katlar diyen bile çıkar ama tam dersine kömür yakışımızda çoğalmaya gidilmeyecek ama azalamyacakta lakin evdeki mutfak tüpüne katkısı olduğu için veya bonyada tüplü şofben kullananlar farsa burdan tasarruf edilmiş olcak yani artı evin ısınma zamanında bir değişiklik yok. sobanın ısısının 1/9 gibi bir oran alınacak benim hesaplarım bu. ama baca gazlarını kullanmadım daha, eğer bunu bacaya giden atıl ısdan boşa kaçan desem daha doğru olur o zaman evin ısınana giden ısıdan değil bacadan alınırsaki bu tam güzel olur hatta kömür oranında gözle görülür bir tasarrufda elde edilir .
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| Aralık 16, 2007, 12:25:09 ÖÖ |
|
|
ustam sistemi anlatırmısın nasıl?
|
|
|
|
|
|
mucitler olmasaydı dünyada taş devrini yaşardı!
|
|
|
| Aralık 16, 2007, 01:45:05 ÖÖ |
|
|
Ben bacaya giden ısıyı kullanırsın giye düşünüyordum. aslında o kaçan ısıya oldukça yanıyorum. aslında bir ara bir yerde baca gazlarının içindekizararlı maddeleri suyun içinden geçirerek suya aktarıldığını ve sonrada suyun filitre edilerek atmosfere verilen gazların temizlendiğini okumuştum. böyle bir sistemile birleştirilebilirse o zaman atmosfere hem çok temiz bir gaz çıkışı yapılabilir. hemde arıtma suyu izoleli bir şekilde diğer kaynakları ısıtabilir. ısı son damlasına kadar kullanırmış olurdu. buda ciddi kömür tasarrufu sağlardı.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| Aralık 17, 2007, 01:58:58 ÖÖ |
|
|
sanırım bu konu ile ilgil irfan abim birçok deney yapıyor ve bildiğim kararıyla mükenmel başarı aldı.ama olmaz diye bişey yok olmaması içinde sebeb yok çok mükenmel olur.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| Aralık 21, 2007, 12:42:20 ÖÖ |
|
|
 |
|
|
Ben bacaya giden ısıyı kullanırsın giye düşünüyordum. aslında o kaçan ısıya oldukça yanıyorum. aslında bir ara bir yerde baca gazlarının içindekizararlı maddeleri suyun içinden geçirerek suya aktarıldığını ve sonrada suyun filitre edilerek atmosfere verilen gazların temizlendiğini okumuştum. böyle bir sistemile birleştirilebilirse o zaman atmosfere hem çok temiz bir gaz çıkışı yapılabilir. hemde arıtma suyu izoleli bir şekilde diğer kaynakları ısıtabilir. ısı son damlasına kadar kullanırmış olurdu. buda ciddi kömür tasarrufu sağlardı.
sevgili kardeşim, düşüncen çok güzel, atık gazları elbette kullanmak gerekir. ancak bu tür fikirler yerli malı olunca maalesef ülkemizde geçmez. ÖZENTİ VE HAZIRCI MAHKUMUYUZ, hani derler ya ''armut piş-ağzıma düş'' diye... eğer dikkat edeniniz varsa doğalgazlarda bu düşünce kullanılmaktadır, adına ''HEMETİK BACA'' diyorlar. bu sistemi ben 97 yılından beri anlatmaya çalıştım ama anlatamadım... bu konuda derdim büyük bu kullandıkları ''hermetik sistem'' bende ISINMA VE ISITMADA ÇİFT HAZNELİ BACA SİSTEMİ olarak geçer, sadece adı farklı yani ve bu sistemi patent sitesinde http://online.tpe.gov.tr/ patent dosya takibi, başvuru numarası: 97/00152 yazarak inceleyebilir ve dosyayı açarak görebilirsin. şunu da bilmenizi isterim; bu patent 10 yıl da geldi ve onun için türk patenti olduğu için geciktiği şüphelerim var. bu gecikmeden dulayı çok madur duruma düşürüldüğümü de ifade edebilirim. dava açmak zorundayım ancak avukatlar çok yüksek parayı peşin istiyorlar, avukatların pek çoğuna da güvenim azaldı. okuyucuları da bilgilendirmek istedim az buçuk. türkiye mucitlerinin mubarek kurban bayramı kutluyorum. http://www.bizimmucitler.com/index.php/topic,767.0.html irfan gençer
|
|
|
|
« Son Düzenleme: Aralık 21, 2007, 01:10:11 ÖÖ Gönderen: mucitirfan »
|
|
|
|
|
| Aralık 26, 2007, 12:47:28 ÖÖ |
|
|
irfan abi bence patent işine boş vereceksin eğer ürün sahiden kayda değerse yasal iznleri alıp üretip satacaksın bir yandanda patent işine bakacaksın.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| Şubat 19, 2008, 05:16:03 ÖÖ |
|
|
mucitusta üretip satarak holdinglerinen rekabet edebilinirmi?
ben patenti izinsiz kullanıyorlar diyorum. bu ne demek çalmak hırsızlık yapmış olduklarını ve bunun suç olduğunu söylüyorum.
sende haklısın adalette onlardan yana olduğu için sen benim dav açarak kendini üzme ve para harcama demek istiyorsun...
arkadaşım bu memleketi onlara teslim mi edelim yani. namuslular pes ettikçe meydan onlara kalacak hepten.
zaten yerli malı holdingimiz yok. varsa da ben bilmiyom. bilen varsa burda yazsın öğrenelim.
allah hayırlı fikirler ve üretmek nasip etsin.
saygılar herkese.
google'da: mucitirfan
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| Şubat 20, 2008, 01:10:29 ÖÖ |
|
|
abi teslim etmesi yok bunu zaten bu adamlar satın almış alacağı kadar yeri seni beni takarmı bunlar birazdaha üzerine gitsen bi kazaya kurban gidersin olacağı bu sen herhalde kurtlar vadisine bakmıyor ve türkiyden işler nasıl yürüyor bilmiyorsun sanırım abi sen dünyadasın ve türkiye,desin bilmem anlatabildimmi??? ama yinde birlikten güç doğar lakin bir birlik olamıyoruzki herkez kendi davasında
|
|
|
|
« Son Düzenleme: Şubat 20, 2008, 01:14:57 ÖÖ Gönderen: mucitusta37 »
|
|
|
|
|
| Nisan 09, 2008, 11:20:07 ÖS |
|
|
İrfan abi sobanın ısısının 1/9 biri alınacak ve benim gibi 24 saat soba yakan ailelerde devamlı sıcak su demek. bu bazı arkadaşlarımında dediği gibi burada sobadan çıkan dumandaki ısaya el atmadım onları değerlendirdikmi işin şekli daha değişip tam bir tasarruf makinası haline getirmek mümkün.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| Haziran 19, 2008, 03:03:53 ÖS |
|
|
merhaba arkadaşlar , aranızda yeniyim..
arkadaşım senin bahsettiğin sobadan sıcak su alma olayını ben 10 yıl önce yapılmış ve kullanılır halde gördüm, ama yapan kişi bacadan filan faydalanmadı.... çok güzelde çalışıyor ve bu sistemin küçük yerleşim yerlerinde kullanıldığını görürsün, en azından bizim orada öyle...
|
|
|
|
« Son Düzenleme: Haziran 19, 2008, 03:05:40 ÖS Gönderen: djeyf »
|
|
|
|
|
| Haziran 20, 2008, 05:15:58 ÖS |
|
|
öncelikle aramıza hoç geldin kardeşim bacadan kastım şudurdki o kadar fazla bir ısı varki bunu hesaplamak tamamen profosyoneliklik işi . lakin şu bir gercekki bacadan kaybolan ısı çok fazla geçelim bunu ısı yalatımı olmayan ev ile olan evde %50 ye varan tasarruf farki var ki buna ilave olarak sen birde bacadan kayıp olan ısıyı kullanabilirsen dahada güzel olur diyorum. gelelim sizin yörede kullanılana ben böyle bir ürünün yapılmamamış olduğunu hiç söylemedim yazılarımı dikkatli okuyunuz lütfen ha illakide muhalefet olacaksan buyur ol onada karışmam.eğer beni yazılarımı takip edersen ben yorumlarımı yazarım ben icad peşinde değilim sanırım beni anlıyorsundur.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| Haziran 26, 2008, 12:21:17 ÖS |
|
|
dostum seni çok iyi anlıyorum, fakat yeni buluşlar içinde değilsen, neyin peşindesin, yapılmış olanının peşinden koşmak sence mantıklı bişey mi ? bu arada muhalefet olmak için bir neden göremiyorum.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| Haziran 29, 2008, 07:40:47 ÖS |
|
|
yaw. boşverin kendi aramızda tartışmayalım. birlik olalım .. (nasıl olacaksa bu iş  ) selamlar
|
|
|
|
|
|
بسم الله هر خيرك باشيدر
|
|
|
| Nisan 11, 2010, 02:51:57 ÖS |
|