Kayıt Ol   Şifreni mi unuttun ?   Aktivasyon

• Ana Sayfa
  • Yardım
  • Giriş Yap
  • Kayıt Ol
Sayfa: [1]
Site Author : Konu: 2008 ATO ve KanalD Destekli Bizimmucitler Mucit Yarışması Başvuruları  (Okunma sayısı 2078 defa)
0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Nisan 12, 2008, 11:00:30 ÖÖ
Administrator
Sr. Member
Üye No : 10
Kanal D, Ankara Ticaret Odası (ATO),Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) ve Ankara Patent Bürosu, Türkiye’nin rekabet gücünü artıracak ileri teknolojilerin kapısını açacak “icat çıkaran Türkler”i; “Bizim Mucitler”i arıyor.

“Yeni bir fikrim, buluşum, yaşamı kolaylaştıracak ileri bir adımım var.” diyenleri, Kanal D’ de “Abbas Güçlü İle Bizim Mucitler” de yarışmaya çağırıyorsunuz.

Başvuru Formu:
http://www.atonet.org.tr/yeni/index.php?p=1062&l=1

Program Hakkında:
http://www.kanald.com.tr/ProgramDetay.aspx?ProgramID=8
« Son Düzenleme: Nisan 12, 2008, 11:00:57 ÖÖ Gönderen: Mesaj » Kayıtlı

Hayal gücü ile bazı şeyler gerçekleşebilir
Yeter ki İnansın hayaline insan
Herzaman büyük hayallerin olsun
Benim şimdi daha büyük hayallerim var inanırsam ve çalışırsam bunu başarabilirim.
Beyin Fırtınası İle Laf Ebeliği Çok Farklı Şeyler
Nisan 13, 2008, 09:49:13 ÖS
Hero Member
Üye No : 144
proje çok - ilk örnek yok!

eski heyecan da yok!

mucitlik düşüncesi ve projeleri benim ömrümü aldı nerdeyse,
artık destek yerine köstek olanlara bile kızmıyorum, ya allah bana layık görmüyo, ya da bu insanlara layık görmüyor...
hiç kimseye, kişi kurum ve kuruluşa güvenmiyorum.
sevinin düşmanlar artık gün sizin gününüz...

mucitler olmasaydı dünyada taş devrini yaşardı!
Nisan 14, 2008, 05:40:54 ÖS
Hero Member
Üye No : 3829
Yinede elimizden geldiğince meydanı boş bırakmayalım biz. Yarışmalar fasa fiso. ne diyeyim yazacak fazla bir şey yok artık.

-------------------------------------------------------
YA BEN BİZANSI ALIRIM YADA BİZANS BENİ
Nisan 15, 2008, 10:54:48 ÖS
mucitusta37
Hero Member
Üye No : 137
Selam bütün arkadaşlara.arkaşlar gecen yıl olan yarışma oldukça kaliteli olmasına rağmen yarışmda katogori olmaması işin karışmasına sebeb oldu. burda herkes kendi branşı ile yarışmalı. kim  kimle kime karşı yarıştığı belli değil ve olacak bi iş değil. böyle saçmalık olmaz bakalım bunu başak ülkeler bizim gibi çorba yapar gibi mi yapıyor. valla ben şahsıma baktığım değişik yarışmalrda konu belli süre belli ekipler belli yarışma alanı belli herkes konuyla ilgili icadını getirip yerışmaya giriyor ve bizim gibi kagıta proje yapıpta değil gercekten bir teşkilat ve amma iyi amma kötü çalıaşan bir cihazla yarışmaya geliyorlar.

MUCİT OLUNMAZ MUCİT  DOĞULUR
Nisan 16, 2008, 01:31:25 ÖÖ
Hero Member
doğrusun mucitusts arkadaşım katoğori olmalı, mesela 1- elektrik-elektronik, bilgisayar, 2- makine-fizik, 3- kimya-biyoloji, ve genel gibi ve  çeşitli sanayi dalları için kendi arasında (tekstil, deri, mobilya, vs. vb.  petrol hammaddeli, elementler-madenler, gazlar la ilgili dallar oluşturularak yarışma yapılmalı...

bunları sizlerde devam ettirip genişletiniz ve sonunda 3 ila 5 katogoride taplanabilir

ilk örnek için başka ülkelerde her türlü imkanlar sağlandığı için prototip yapabiliyorlar, ülkemizde ise sadece okulları öğrencilere bu imkanı sağlıyor, dolayısıyla sade vatandaşlar çizimleri bile çizdirecek kimseyi bulamıyor, onun için mecburen anlatımla yetiniyor, obje olmayınca da utopik geliyor ve kimse inanmıyor tabii...

yine de hayallerini anlatmaktan ve mücadeleden vazgeçmeyen tüm arkadaşları kutluyor ve saygıyla eyiliyorum.

Nisan 17, 2008, 12:45:55 ÖS
Hero Member
Üye No : 3829
EVET BENDE KATEGORİ OLMASI TARAFTARIRIYM

YA BEN BİZANSI ALIRIM YADA BİZANS BENİ
Nisan 17, 2008, 11:44:53 ÖS
Hero Member
HAYATIN GERÇEKLERİ

Hikayemiz, Herkes, Biri, Herhangibiri ve Hiçkimse adındaki dört kişi hakkında. Yapılması gereken çok önemli bir iş vardı ve Herkes, Birinin bunu yapacağından emindi. Aslında bu işi Herhangibiri de yapabilirdi. Fakat Hiçkimse yapmadı. Bunun üzerine Biri çok kızdı, çünkü bu Herkesin işiydi. Herkes, Herhangibirinin bu işi yapacağını düşünmüştü, fakat Hiçkimse, Herkesin yapmayacağını bilmiyordu. Sonuçta Herhangibirinin yapacağı bir işi Hiçkimse yapmadığı için Herkes, Birini suçladı.

avrupapatent den alıntıdır.
ne yapayım çok beğendim.
« Son Düzenleme: Nisan 17, 2008, 11:56:19 ÖS Gönderen: mucitirfan » Kayıtlı

Nisan 27, 2008, 02:36:17 ÖS
Bizim Mucit
*
Üye No : 5287
tşk

---------------------spb--------------------------
Mayıs 12, 2008, 07:03:30 ÖS
Administrator
Sr. Member
YARI FİNALLER

1.Yarı Final: 7 Mayıs ESKİŞEHİR- Anadolu  Üniv.
2.Yarı Final: 14 Mayıs SAMSUN- On Dokuz Mayıs Üniv.   
3.Yarı Final: 21 Mayıs İSTANBUL-İstanbul Teknik Üniv.
4.Yarı Final: 28 Mayıs GAZİANTEP-G.Antep Üniv.
5.Yarı Final: 4 Haziran İZMİR- Dokuz Eylül Üniv.
6.Yarı Final:11 Haziran ERZURUM- Atatürk Üniv.

FİNAL 18 HAZİRAN

Kim, ne kadar ödül kazanacak?

Yarı final ödülleri:

1.Gelen proje : 10.000 YTL
2.Gelen proje : Dizüstü bilgisayar
3.Gelen proje : Dizüstü bilgisayar

Final ödülleri:

1.Gelen proje : 150.000 YTL
2.Gelen proje :  50.000 YTL
3.Gelen proje :  25.000 YTL

•Ayrıca yarışmaya katılan projelerden fark yaratanlara özel ödüllerde verilecektir.

•Büyük finalde ilk üçe girenlere 3 yıl boyunca ODTÜ Teknokent’te ücretsiz olarak projelerini geliştirebilmeleri için destek sağlanacaktır.

Benim şimdi daha büyük hayallerim var inanırsam ve çalışırsam bunu başarabilirim.
Haziran 19, 2008, 03:53:50 ÖÖ
Bizim Mucit
*
Üye No : 5371
vay be final gerçekleşti.
Benim sıralamam gibi oldu finalde.Robotu geliştirirlerse süper olacak.
Haziran 25, 2008, 06:41:37 ÖS
Administrator
Sr. Member
Türkiye "Mucidini" Seçti!
Büyük ödül 150.000 TL!

Abbas Güçlü ile Bizim Mucitler' in  Büyük Finali Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi' nde yapıldı…

ODTÜ Rektörü Ural Akbukut, ATO Başkanı Sinan Aygün ve Milli Eğitim Eski Bakanı Nejdet Tekin' in  jüri üyeliği yaptığı  Büyük Final' de keyifli ve heyecanlı dakikalar yaşandı.

6 haftadır devam eden yarıfinallerin  bölge birincilerinin yarıştığı Büyük Final' de jüri iki projeyi birinci ilan etti. Eyüp Çakı ve Seyit Akpancar' ın "İnsansı Robot" projesi ile Furkan Kuru ve Mustafa Ayan' ın "Canlı Kitap" projesi 150.000 TL' lik Büyük Ödülü paylaşan projeler oldu.

İkinciliği Ercüment Ülgüner' in "Harçsız Duvar" ile elde etti ve 50.000 TL ödül kazandı.

Üçüncü olan proje ise Hacer Söylemez' in "Fındıktan Taş Ayırma Makinası" projesi oldu ve 25.000 TL ile ödüllendirildi.

Zeybek oynayan robot…

Birinciliğe hak kazanan projelerden biri olan " İnsansı Robot "un Ege' nin efelerine taş çıkartan zeybek oyunu programın en çok ilgi çeken kısmı oldu. Eyüp Çakı ve Seyit Akpancar ' ın projeleri merdiven çıkma, şınav çekme gibi bir çok özelliğe sahip. Proje geliştirildiğinde ofislerde asistanlık, ev işlerinde yardımcı olma gibi bir çok alanda kullanılabilecek.

Birinci olan diğer proje " Canlı Kitap " ise özellikle çocukların oldukça ilgisini çekecek. Kitabın içeriğine uygun olarak hazırlanan bir animasyonun okuma sırasında kitap üzerinde 3 boyutlu olarak belirmesi esasına dayanan proje çocuklara okumayı sevdirecek ilginç bir tasarıma sahip.

Harç kullanmadan Duvar örme…

Büyük Final' de ikinci olan Ercüment Ülgüner' in  harç kullanmadan duvar örmeye imkan veren pratik tasarımı ile dikkat çeken "Harçsız Duvar" projesi inşaat sektöründe özellikle zamandan tasarruf açısından önemli bir yenilik olacak.

Programda üçüncü olan ev hanımı  Hacer Söylemez' in " Fındıktan Taş Ayırma Makinası " projesi özellikle fındık üretiminde üreticilere büyük kolaylık sağlayacak. Kaliteli mamulü diğer ürünlerden ayıran proje geliştirildiğinde fındık haricinde birçok tarım ürünü için de kullanılabilecek.

Programda yarışan diğer projeler;
Aysel Kızıltay– "Yara Örtüsü"
Bülend İnanç– " Yapay Diş Destek Dokusu"
Bahtiyar Sarıboğa – " Fenilketonurinin Biyosensörle Tanısı"

Sayfa: [1]

Ara

Forum İstatistikleri
Yeni ileti varToplam İleti: 5231
Yeni ileti varToplam Konu: 797
Yeni ileti varToplam Üye: 5943
Yeni ileti varSon Üye: cenkguven
 Reklamlar
 Haberler
Hoşgeldiniz %1$s. Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.
E-posta adresinize aktivasyon iletisi gelmediyse lütfen buraya tıklayın.
 Desteklediklerimiz