Kayıt Ol   Şifreni mi unuttun ?   Aktivasyon

• Ana Sayfa
  • Yardım
  • Giriş Yap
  • Kayıt Ol
Sayfa: [1]
Site Author : Konu: Yapay Göz..........!  (Okunma sayısı 1038 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Mayıs 29, 2008, 04:54:50 ÖÖ
Bilim İnsanları
*
Üye No : 5321
Tıp günümüzde doruk noktalarına çıktı denilebilir. Yapay kalp bile yapıldı fakat neden yapay göz yapamıyorlar ?                             
Yapay kol, yapay bacak  ve   bunlar  sinirlere bağlanıp elektronlarla  devrelere sinyaller gönderilip kendi kolu gibi hastanın kullanabildiği  teknolojik buluşlar..... fakat  neden beyinin  gözle birleştiği sinirler veya nörolarına   buna benzer devreler bağlanıp sinyallerle  beyinde görüntü oluşturulamıyor   mesela bir   kamera bağlanıp elektronlarla nörolara gönderilen sinyaller   beyinde resimlenemez mi ?     

Bilmiyorum buna benzer birşeyler varmı fakat gören ,       duyan veya düşüncesi olan  varmı          ?                
TAHMİNİMCE BU YAPILIR 100 yıl sonra  ....   ....................................... ®®®®║║║║
« Son Düzenleme: Mayıs 29, 2008, 04:55:20 ÖÖ Gönderen: Dr.Brom » Kayıtlı
Mayıs 29, 2008, 09:37:20 ÖÖ
Hero Member
Üye No : 5280
Yapay Göz yapıldı ama hala deney aşamasında tam net göstermiyor bunu haberlerde izlemiştim.
Mayıs 31, 2008, 03:17:20 ÖS
Hero Member
Üye No : 3829
göz insanın en karmaşık organlarından bir tanesi doğal olarak ta buradan üretilen sinyeller de öle. bilgisayarda dikkar ederseniz görüntüler çok yer kaplar bunu dikkate alın. yapılabilirmi evet teknik olarak yaplbilir. ne zaman kullanıla bilir. işte işin bu kısmı mechul.

-------------------------------------------------------
YA BEN BİZANSI ALIRIM YADA BİZANS BENİ
Mayıs 31, 2008, 06:36:12 ÖS
Hero Member
Bunu bende biliyorum ama yurt dışından bu tip haberler geliyor arkasından muhakkak biri bunun yalan ve imkansız olduğunu söylüyor. Birde bunun gözlük modelini varmış bu da beyine elektrik dalgası yollayarak  çalışıyormuş ama bunun da arkasından bunun imkansız odcuğunu söylediler. Bu yüzden kime inanmak gerek onda bilmek gerek bu tip buluşlar denense de denek ne derse inanmak gerek ama her zaman yalan söyleme ihtimali olduğu için bilim adamları bunun yalan oma ihtimali olduğunu her zaman söylüyorlar..   ;) ???
« Son Düzenleme: Mayıs 31, 2008, 07:32:58 ÖS Gönderen: arif3 » Kayıtlı
Haziran 02, 2008, 01:23:33 ÖS
Hero Member
Üye No : 3829
Bunun için öncelikle sinir siteminin hangi temel üzerine çalıştığına bakmak lazım. Sinir sistemi elektrik dalgaları ile çalışmaktadır. Eğer aynı sinyali sinirlere verebilirsek aynı sonucu elde edebiliriz. Ancak bilinmesi gereken bazı noktalar var. Eğer göz üzerinde hasar varsa bu söylenen gerçekleşir. Sinirlerde harabiyet söz konusu ise mesela şekerden hastalığından dolayı harabiyet varsa ozaman bu sonucu elde edemeyiz. birde doğuştan kör olanlarda bu sistem geçerli olmaz. Nedenine gelinde insan doğduktan sonraki 8 ay içnde beyindeki görme merkesi gelişmeye kapanır. Eğer görme merkezi bu süre içinde göze gelen ışıklar ile gelişme gösteremezse bu süreden sonra gelişme gösteremez. Dolayısı ile sinirlerde harabiyet olmasa bile sonuç alınamaz.

YA BEN BİZANSI ALIRIM YADA BİZANS BENİ
Haziran 02, 2008, 06:45:34 ÖS
Hero Member
Bunları bildiğim şeyler ama yapılırsa bazı körler için görmenin yolları açılmış olacak bunu da düşünmek gerek. Ama bazı bilim adamları şu anda gen teknoloji le bazı organların işlevini yitirmiş olan fonksiyonlarını yeniden yapar hale sokuyor ve kok hücre ile yok olmuş hücre guruplarını yeniden oluşmasını sağlıyor. Buda bu teknolojilerle birlikte veya tek başına bir çok körün görmesin yol açar.  ???
Ekim 04, 2009, 02:32:03 ÖÖ
Bizim Mucit
*
Üye No : 5900
selamün aleyküm bende bu yapay göz hakkında bir kaç söz söylemek isterim
1.bir gözde ne kadar sinir hücresi olabilirki
hadi diyelim x milyon tane yada x bin tane
bunu araştırmak zor olmasa gerek hele hele bu günkü teknolojide
2. si bu bilim adamı geçinen kişi veya kişiler cern
parçacık hızlandırıcıyı yaptılar
eğer bunu yapabiliyorlarsa neden bir göz yapamıyorlar
bilim bilim diye sarıldıkları bu şey o kadar zor bir şeymi
kısaca buradan şunu deke isterim bilim adamları ne yaparsa yapsın
isterlerse ağızlarıyla uzaylı yakalasın bir göz yapamadıktan sonra ne yapmalı bu adamları
aslında günümüze bakarsak ve teknolojiye bakarsak bilimin önündeki enbüyük duvar maddiyat önce bu duvarı yıkacak bir teknoloji lazım önce bu maddiyat duvarı bir yıkılsın varya neler olur neler
bir araştırma sadece 1 yıl sürmeli bence 10 yıl 20 yıllık arştırma zaman aşımına uğramıştır ve geçersizdir bu tıpkı arabanın icadından günümüzdeki şekline dönmesi gibi bir şey
bide şey bu evrimci geçinen evrim geçirmiş olan bilim adamları acaba
bir maymun şimdi neden evrim geçirmiyor onu bir söyleseler

neyse konu çok dağıltı yapay göz yapılmayacak bir şey değil lens yapılabiliyor kamera falan herşey yapılıyor ama yapay göz neden yapılmasın
ama şunuda bilmek gerek ALLAH izin vermeden kişmse bir şey yapamaz demekki şimdi zamanı değil
Sayfa: [1]

Ara

Forum İstatistikleri
Yeni ileti varToplam İleti: 5231
Yeni ileti varToplam Konu: 797
Yeni ileti varToplam Üye: 5943
Yeni ileti varSon Üye: cenkguven
 Reklamlar
 Haberler
Hoşgeldiniz %1$s. Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.
E-posta adresinize aktivasyon iletisi gelmediyse lütfen buraya tıklayın.
 Desteklediklerimiz