Kayıt Ol   Şifreni mi unuttun ?   Aktivasyon

• Ana Sayfa
  • Yardım
  • Giriş Yap
  • Kayıt Ol
Sayfa: [1]
Site Author : Konu: Trafik Kazalarını Azaltmak ve Yakıt Tasarufu Yapmak  (Okunma sayısı 1790 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Temmuz 21, 2008, 10:52:55 ÖÖ
Bizim Mucit
*
Üye No : 5430
Selam arkadaşlar;
Hepiniz bilirsiniz hızlı ve dikkatsiz araç kullanmaktan dolayı ülkemizde ve dünyada hergün yüzlerce binlerce kaza oluyor. Benim fikrim bu kazaların sebeplerinden birisi olan süratli araç kullanmayı engellemek/kısıtlamak.
 Şimdi şehiriçi binek araçlar için hız limiti 50 Km , şehirlerarası 90 Km ve otobanda 120 Km. (tabi bu her araç sınıfı için farklı) Araçlarımıza navigasyon sistemine benzer yüksek frekans ve/veya gsm haberleşme ile çalışabilen bir cihaz takılsa, cihaz yollardaki novigasyon noktalarından veya belirli noktalara yerleştirilecek sensörlerden gelen veriyle  aracın nerrede olduğunu algılasa(şehir içi,şehirlerarası ve otoban) ve algıladığı bölgeye göre araca takılan  bu cihaz ile yakıt pompası giden benzin miktarını sınırlayarak hızlı gitmeyi engellese nasıl olur.??
Ayrıca illede hızlı gidilmesi gerekirse(hastalık, acil gidiş) bunuda üzerinde bulunacak tek bir buton ile o bölgeden sorumlu trafik şubelerine bildirse ve sistemi sorumlu trafik şubesi geçici olarak kapatıp aracın hızının max ayarını tekrar söföre verebilse sizcede iyi olmaz mı? Düşünsenize şehir içinde herkes 50 ile gidiyor otoyolda 120 şehirlerarası 90 . Trafik düzenli tertipli, makas atan yok sağdan geçen yok. Benim arabam hızlı gidiyor diye artislik yapan yok.
Ayrıca gereksiz yere hızlı gitmeyerek araçların yaktığı yakıtı nerdeyse %30 azaltmış da oluruz. Zaten dünya çapında enerji sıkıntısı var. Organik yakıt 50-60 yıl içinde tükenecek. gereksiz yere hızlı gitmeyerek  yakıt tasarufuda yapabiliriz.
Böyle bir sistem olsaydı nasıl olurdu ama...

Bayram Durgut
« Son Düzenleme: Temmuz 21, 2008, 10:54:11 ÖÖ Gönderen: bayramd » Kayıtlı
Temmuz 21, 2008, 02:26:48 ÖS
Hero Member
Üye No : 1346
sıkıcı olurdu :D

بسم الله هر خيرك باشيدر
Temmuz 25, 2008, 04:52:18 ÖS
Hero Member
Üye No : 5280
 Ynt: Mıknatısın Otomotivdeki Yeri.....
« Yanıtla #9 : Mayıs 23, 2008, 02:24:16 ÖS »     

--------------------------------------------------------------------------------
Tcenk ben bunları mikro ve nano teknolojisiyle yapılabilicini düşünmüştüm buda boyutu ve arılığını düşürü çektir.
 Gelelim senin şu kazayı önleme fikrini  buda mümkündür ben geçen sene TV izlemiştim bir araba icat etmişler.  Bu araba şoför siz gidiyor  ve tüm trafik işaretleri tanıyıp ona göre sürüyor. Bu arabadan alınacak olan trafik işaretleri  tanıma sistemleri ve sollama sistemlerini ve ufak tefek değişiklerle şoförün trafik kurallarını uymak zorunda bırakıla bilir. Örnek vereyim bir arabayı sollamak istiyorsun ama sollamak yasak bu sistem devreye girecek ve seni sol şeride girmeni engelleyecek. Veya 80KM hızla gidilmesi gerek bir yolda senin 80KM daha fazla hız yapmanı engelleyecek. Bunlar hepsi mümkün bence.
Sadece ben bilgisayar programlamayı bilmiyorum. Ama bu filmi bir haber kanalında izledikten sonra bunların olabil cağını düşündüm.

Temmuz 25, 2008, 05:06:33 ÖS
Hero Member
Üye No : 3829
neden bir konuyu 2 farklı yerde tartışıyoruz. yoksa burada insanların okuduklarını anlamaları için 2 kere okumaları gerektiğinimi düşünüyoruz.

-------------------------------------------------------
YA BEN BİZANSI ALIRIM YADA BİZANS BENİ
-------------------------------------------------------
Kasım 23, 2009, 07:21:54 ÖS
Bizim Mucit
*
Üye No : 5921
arkadaşım seni tebrik edrim gerçekten güzel olmuş :D[/color]

HergeLee62
Kasım 23, 2009, 07:38:44 ÖS
Bizim Mucit
*
Üye No : 5921
arkadaşım seni tebrik edrim gerçekten güzel olmuş :D[/color]
Hepiniz bilirsiniz hızlı ve dikkatsiz araç kullanmaktan dolayı ülkemizde ve dünyada hergün yüzlerce binlerce kaza oluyor. Benim fikrim bu kazaların sebeplerinden birisi olan süratli araç kullanmayı engellemek/kısıtlamak.
 Şimdi şehiriçi binek araçlar için hız limiti 50 Km , şehirlerarası 90 Km ve otobanda 120 Km. (tabi bu her araç sınıfı için farklı) Araçlarımıza navigasyon sistemine benzer yüksek frekans ve/veya gsm haberleşme ile çalışabilen bir cihaz takılsa, cihaz yollardaki novigasyon noktalarından veya belirli noktalara yerleştirilecek sensörlerden gelen veriyle  aracın nerrede olduğunu algılasa(şehir içi,şehirlerarası ve otoban) ve algıladığı bölgeye göre araca takılan  bu cihaz ile yakıt pompası giden benzin miktarını sınırlayarak hızlı gitmeyi engellese nasıl olur.??
Ayrıca illede hızlı gidilmesi gerekirse(hastalık, acil gidiş) bunuda üzerinde bulunacak tek bir buton ile o bölgeden sorumlu trafik şubelerine bildirse ve sistemi sorumlu trafik şubesi geçici olarak kapatıp aracın hızının max ayarını tekrar söföre verebilse sizcede iyi olmaz mı? Düşünsenize şehir içinde herkes 50 ile gidiyor otoyolda 120 şehirlerarası 90 . Trafik düzenli tertipli, makas atan yok sağdan geçen yok. Benim arabam hızlı gidiyor diye artislik yapan yok.
Ayrıca gereksiz yere hızlı gitmeyerek araçların yaktığı yakıtı nerdeyse %30 azaltmış da oluruz. Zaten dünya çapında enerji sıkıntısı var. Organik yakıt 50-60 yıl içinde tükenecek. gereksiz yere hızlı gitmeyerek  yakıt tasarufuda yapabiliriz.
Böyle bir sistem olsaydı nasıl olurdu ama...
 ;D ;D ;D

HergeLee62
Sayfa: [1]

Ara

Forum İstatistikleri
Yeni ileti varToplam İleti: 5224
Yeni ileti varToplam Konu: 795
Yeni ileti varToplam Üye: 5940
Yeni ileti varSon Üye: CemalSayın
 Reklamlar
 Haberler
Hoşgeldiniz %1$s. Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.
E-posta adresinize aktivasyon iletisi gelmediyse lütfen buraya tıklayın.
 Desteklediklerimiz