| Mart 28, 2007, 09:45:38 ÖÖ |
|
|
güneşten yüksek sıcaklık (320 santigratderece )sıcaklık üretip bu sıcaklıktan basınclı buhar elde edebiliyorum.bu buharıda buhar türbününden dolaştırdığımızdada elektrik üretebiliyoruz.saygılar selamlar
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| Mart 28, 2007, 10:35:53 ÖÖ |
|
|
ben biraz daha açıklama yapayım.benim projemde üreteceğim elektrik miktarı bir şehrin elektriğini üretme kapasitesindedir.ayrıca üreteceğim ısı ile şısı kullanan boyahane gibi fabrikalarında sıcaklık ihtiyaclarını karşılayabiliyorum.belli bir miktar depo ile bu ısı stoklanıp güneşin olmadığı zamanlardada kullanılabilir.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| Mart 28, 2007, 10:53:41 ÖÖ |
|
|
ısı stoklaması? 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| Mart 28, 2007, 03:11:31 ÖS |
|
|
ısı stoklaması nasıl oluyor acaba 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| Mart 28, 2007, 10:01:01 ÖS |
|
|
eee bu bilinmeyen bir tasarım değil. (bknz: parabolik kollektörler, çanak kollektörler vs.) senin projenin yenilik özelliği nedir? verimi mi daha iyi, maliyetimi daha az? Ayrıca nekadar büyük santral yaparsan okadar enerji alırsın. 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| Mart 29, 2007, 09:24:40 ÖÖ |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| Mart 30, 2007, 11:34:14 ÖÖ |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| Mart 30, 2007, 11:35:30 ÖÖ |
|
|
ısı stoklaması? 
ısı stoklaması:boyler tanklarda gündüz istediğim miktarda yağı ısıtıp gecede kullanabilirim
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| Mart 30, 2007, 11:57:56 ÖS |
|
|
Sistem bayat bu bilinen bi devre zaten uğraşmana bile değmez bence. biraz araştır blok şemalar bile bulabilirsin bu konu hakkında güneş enerjisini doğrudan elektriğe cevirip arta kalanınıda akülere depolayan sistemler bile mevcut.hatta bunun uzaya gönmderilen ve işi sadece güneş panelleri vasıtasıyla dünyaya 24 saat boyunca mikro dalga yöntemiye dünyadaki bir alıcıya göndereni bile var. güzel düşünmüşsün ama kafana koyduğun şeyin daha önce yapılmışmı yapılmamışmı bi örneği varmı araştırırsan senin için iyi olur hiç olmazsa boşuna uğraşmamış olursun çalışmalarında başarılar diler kandiliniz mübarek olsun derim ALLAH YAR VE YARDIMCINIZ OLSUN KARDEŞİM
|
|
|
|
|
|
MUCİT OLUNMAZ MUCİT DOĞULUR
|
|
|
| Mart 31, 2007, 12:18:00 ÖS |
|
|
Sistem bayat bu bilinen bi devre zaten uğraşmana bile değmez bence. biraz araştır blok şemalar bile bulabilirsin bu konu hakkında güneş enerjisini doğrudan elektriğe cevirip arta kalanınıda akülere depolayan sistemler bile mevcut.hatta bunun uzaya gönmderilen ve işi sadece güneş panelleri vasıtasıyla dünyaya 24 saat boyunca mikro dalga yöntemiye dünyadaki bir alıcıya göndereni bile var. güzel düşünmüşsün ama kafana koyduğun şeyin daha önce yapılmışmı yapılmamışmı bi örneği varmı araştırırsan senin için iyi olur hiç olmazsa boşuna uğraşmamış olursun çalışmalarında başarılar diler kandiliniz mübarek olsun derim ALLAH YAR VE YARDIMCINIZ OLSUN KARDEŞİM
Sana katılıyorum.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| Mart 31, 2007, 04:24:29 ÖS |
|
|
 |
|
|
kardeşim bütün sistemleri biliyorum.üretilen elektrik miktarına ve kurulan güneş enerjisi santrallerinide biliyorum.benim kuracağım sisitem cok daha küçük ve çok daha güçlü.yani bir semte santral kurabilirim veya kasabaya.öyle milyon ve milyar dolarlara lüzum yok.hatta her fabrika kendi enerjisini üretebilecek düzeyde olacak bu kuracağım sistem.hatta elektriğin yanında ısıtma ve soğutma sistemlerinide çalıştıracak.selamlar
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| Mart 31, 2007, 06:24:51 ÖS |
|
|
Sana başarılar dilarem diyecek birşey yok. Yardımı olacaksa sana bi fikir güneşten daha etkin yararlana bilmen açısından söylüyorum güneş panellerini hareketli veya güneş takip mekanizmeli yapmanı öneririm. konuyla alakalı çizimler ve devre şemaları var bende.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| Mart 31, 2007, 06:30:23 ÖS |
|
|
yazış tipinize baktığımda bunların hepsi faliyetteymiş gb bir görüşe shjip oluyorum doğrumu acaba.ç..
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| Mart 31, 2007, 10:37:57 ÖS |
|
|
evet doğru birçok santral tipi zaten mevcut. mercekli versiyonlarıda var. Yapsın bakalım belki anlatmadığı bi özelliği vardır. Sadece merceğe güveniyorsada fazla para harcamamasını en azından öncelikle var olan sistemlerin verim ve maliyet raporlarını ve çalışma prensiblerini incelemesini tavsiye ederim bilakis benim bitirme tezim oluk tipi kollektörlerdi.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| Nisan 04, 2007, 01:08:02 ÖS |
|
|
Sana başarılar dilarem diyecek birşey yok. Yardımı olacaksa sana bi fikir güneşten daha etkin yararlana bilmen açısından söylüyorum güneş panellerini hareketli veya güneş takip mekanizmeli yapmanı öneririm. konuyla alakalı çizimler ve devre şemaları var bende.
ZATEN GÜNEŞ TAKİP SİSTEMLİ.GÜNEYDEN KUZEYE VE DOĞUDAN BATIYA..SAĞOL KLARDEŞİM
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| Nisan 04, 2007, 01:16:23 ÖS |
|
|
Bilemiyorum ne diyelim milletimize hayırlı olsun ben bu konuda pek fazla bir şey bilmiyorumm.... Tartışırsanız hem bende bir şeyler öğren miş olurum teşekkür ederim size....
Ama şimdi aklıma gelen bir şey daha var; biz bunu termal santrallerde yapmıyormuyuz orada güneş yerine sadece kömür kullanmıyormuyuz. yani senin dediğin 330 C derecede eğer böyle güzel bir enerji ortaya çıkıyorsa o zaman neden terma santraller yanında bir de su türübünleriyle çalışan elektirik üretenlere ihtiyaç duyuyoruz.
valla ben bu konu hakkında fazla bir şey bilmiyorum yanlış bir yorum yaptıysam özür dilerim...
|
|
|
|
|
|
İnsanlar aletleri bulmadan önce insaniyeti buldular...
|
|
|
| Nisan 06, 2007, 10:11:01 ÖÖ |
|
|
güneşten en verimli yararlanmanın yolu 'heat pipes ' :)denilen ısı boruları bu borular çok yüksek verimle çalışıyorlar. araştırmanızı öneririm 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| Nisan 06, 2007, 11:16:34 ÖÖ |
|
|
Merhaba, benimde benzer bir projem vardı, bir ev için ihtiyacın olan toplam alan ne kadar veya bir KV için ne kar bir alana gerek var, maliyeti nekadar, konu ile ilgi görüşebiliriz, iyi çalışmalar
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| Nisan 10, 2007, 12:39:59 ÖÖ |
|
|
nekadar güç ( KW ) ve nekadar yatırım armotıze yüksek investitionlu kollektörler var ama güçleri düşük teknik bilgiler
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| Nisan 10, 2007, 03:40:04 ÖS |
|
|
cok gusel bır fıkır cok ıse yarıcak bence
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| Nisan 12, 2007, 11:56:26 ÖÖ |
|
|
Yaptığın üreteç kaç KW lık ve kaça malettin, bayutları ne kadar?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| Nisan 11, 2010, 03:23:02 ÖS |
|
|
elektrik güneşten, rüzgardan, hareketten elde edilebilir ama bunu istenilen voltajlarda yok olmadan uzun süreler bir aküden ve benzerlerinden çok dağa fazla ve basit şekilde depolayıp çevirebileceğin ciğaz dağa önemli..,
|
|
|
|
|
|
isteyen mesıncırına ekleyebilir..
|
|
|
| Nisan 12, 2010, 01:19:48 ÖS |
|
|
selamalar güneşten elektrik üreten kardeşim. sen sıcak fuzyon gibi bişey düşünüyorsun bu kadar siteme ve tehlikeyi göze almaya değermi ÇÜNKÜ GÜNEŞTEN DOĞRUCA ELEKTRİK ÜRETİP BUNU DEPOLAMAK VE HATTA HER AN KULLANMAK MEVCUTKEN BASINCLI BUHAR SONRA BUHAR TÜRBÜNÜ NEDEN  ???bunun bir izahı varmı acaba
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| Nisan 28, 2010, 07:33:07 ÖS |
|
|
Mucitusta 37 bu sıcak füzyon ile ilgili değil sadece ısı bir noktaya toplamak demektir tehlikeli deyıl ama büyük bir enerji teknoloji si bunun için aynalar ya da mercekler gerek mesele Akdeniz bölgesinde bunu kulandığında yazın yaklaşık 6 ay bulut göremesin yazın bu tür enerjiyi kulandığında. Bu demek gündüzün kullandığın tüm enerjileri üretmek demek buda sanayinin ve klimaların çalıştığı saatler demek 2.ve3. Vardiyalar hariç demektir. Bu yüzden yapılması gerek ama Türkiye de rüzger enerjine evet deyenlere duyurlur benim için bu iki enerji üretim teknoljiden fark yoktur Biri rüzgârı kullanıyor diyerı güneşi
|
|
|
|
« Son Düzenleme: Nisan 29, 2010, 06:47:16 ÖS Gönderen: arif3 »
|
|
|
|
|
| Ağustos 04, 2010, 03:39:50 ÖÖ |
|
|
eh ne diyelim allah sana kolaylıklar versin sende ışık var görüyorum boş değilsin işin sırrını burda anlatmayacak kadarda akıllısın
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|