Kayıt Ol   Şifreni mi unuttun ?   Aktivasyon

• Ana Sayfa
  • Yardım
  • Giriş Yap
  • Kayıt Ol
Sayfa: [1]
Site Author : Konu: GÜNEŞTEN ELEKTRİK ÜRETEBİLİYORUM  (Okunma sayısı 1037 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Mart 28, 2007, 09:45:38 ÖÖ
Bilim İnsanları
*
Üye No : 649

güneşten yüksek sıcaklık (320 santigratderece )sıcaklık üretip bu sıcaklıktan basınclı buhar elde edebiliyorum.bu buharıda buhar türbününden dolaştırdığımızdada elektrik üretebiliyoruz.saygılar  selamlar

Mart 28, 2007, 10:35:53 ÖÖ
Bilim İnsanları
*
ben biraz daha açıklama yapayım.benim projemde üreteceğim elektrik miktarı bir şehrin elektriğini üretme kapasitesindedir.ayrıca üreteceğim ısı ile şısı kullanan boyahane gibi fabrikalarında sıcaklık ihtiyaclarını karşılayabiliyorum.belli bir  miktar depo ile bu ısı stoklanıp güneşin olmadığı  zamanlardada kullanılabilir.
Mart 28, 2007, 10:53:41 ÖÖ
Hero Member
Üye No : 171
ısı stoklaması?  ::)
Mart 28, 2007, 03:11:31 ÖS
Bizim Mucit
*
Üye No : 682
ısı stoklaması nasıl oluyor acaba :-\
Mart 28, 2007, 10:01:01 ÖS
Jr. Member
**
Üye No : 74
eee bu bilinmeyen bir tasarım değil. :-\(bknz: parabolik kollektörler, çanak kollektörler vs.) senin projenin yenilik özelliği nedir? verimi mi daha iyi, maliyetimi daha az? Ayrıca nekadar büyük santral yaparsan okadar enerji alırsın. ???
Mart 29, 2007, 09:24:40 ÖÖ
Erdinç AKIN
Administrator
Sr. Member
Üye No : 294
eee bu bilinmeyen bir tasarım değil. :-\(bknz: parabolik kollektörler, çanak kollektörler vs.) senin projenin yenilik özelliği nedir? verimi mi daha iyi, maliyetimi daha az? Ayrıca nekadar büyük santral yaparsan okadar enerji alırsın. ???

Arkadaşımız belkide daha farklı bir şekilde hareket ederek çok daha başarılı bir hale getirmiş olabilir. Yarışma zamanında katılanları zaten göreceğiz... :)

Mart 30, 2007, 11:34:14 ÖÖ
Bilim İnsanları
*

Arkadaşımız belkide daha farklı bir şekilde hareket ederek çok daha başarılı bir hale getirmiş olabilir. Yarışma zamanında katılanları zaten göreceğiz... :)
parabolik aynalardan ve çanak kollektorlerden çok daha fazla ve cok daha hızlı bir ısı elde edebiliyorum..benim tasarımım mercekle.
Mart 30, 2007, 11:35:30 ÖÖ
Bilim İnsanları
*
ısı stoklaması?  ::)
ısı stoklaması:boyler tanklarda gündüz istediğim miktarda yağı ısıtıp gecede kullanabilirim
Mart 30, 2007, 11:57:56 ÖS
mucitusta37
Hero Member
Üye No : 137
Sistem bayat bu bilinen bi devre zaten uğraşmana bile değmez bence. biraz araştır blok şemalar bile bulabilirsin bu konu hakkında güneş enerjisini doğrudan elektriğe cevirip arta kalanınıda akülere depolayan sistemler bile mevcut.hatta bunun   uzaya gönmderilen ve işi sadece  güneş panelleri vasıtasıyla dünyaya 24 saat boyunca mikro dalga yöntemiye dünyadaki bir alıcıya göndereni bile var. güzel düşünmüşsün ama kafana koyduğun şeyin daha önce yapılmışmı yapılmamışmı bi örneği varmı araştırırsan senin için iyi olur  hiç olmazsa boşuna uğraşmamış olursun çalışmalarında başarılar diler kandiliniz mübarek olsun derim ALLAH YAR VE YARDIMCINIZ OLSUN KARDEŞİM 

MUCİT OLUNMAZ MUCİT  DOĞULUR
Mart 31, 2007, 12:18:00 ÖS
Bilim İnsanları
*
Üye No : 241
Sistem bayat bu bilinen bi devre zaten uğraşmana bile değmez bence. biraz araştır blok şemalar bile bulabilirsin bu konu hakkında güneş enerjisini doğrudan elektriğe cevirip arta kalanınıda akülere depolayan sistemler bile mevcut.hatta bunun   uzaya gönmderilen ve işi sadece  güneş panelleri vasıtasıyla dünyaya 24 saat boyunca mikro dalga yöntemiye dünyadaki bir alıcıya göndereni bile var. güzel düşünmüşsün ama kafana koyduğun şeyin daha önce yapılmışmı yapılmamışmı bi örneği varmı araştırırsan senin için iyi olur  hiç olmazsa boşuna uğraşmamış olursun çalışmalarında başarılar diler kandiliniz mübarek olsun derim ALLAH YAR VE YARDIMCINIZ OLSUN KARDEŞİM 

Sana katılıyorum.

Mart 31, 2007, 04:24:29 ÖS
Bilim İnsanları
*

kardeşim bütün sistemleri biliyorum.üretilen elektrik miktarına ve kurulan güneş enerjisi santrallerinide biliyorum.benim kuracağım sisitem cok daha küçük ve çok daha güçlü.yani bir semte santral kurabilirim veya kasabaya.öyle  milyon ve milyar dolarlara lüzum yok.hatta her fabrika kendi enerjisini üretebilecek düzeyde olacak bu kuracağım sistem.hatta elektriğin yanında ısıtma ve soğutma sistemlerinide çalıştıracak.selamlar
Mart 31, 2007, 06:24:51 ÖS
mucitusta37
Hero Member
Sana  başarılar dilarem diyecek birşey yok. Yardımı olacaksa sana bi fikir güneşten daha etkin yararlana bilmen açısından söylüyorum  güneş panellerini hareketli veya güneş takip mekanizmeli yapmanı öneririm. konuyla alakalı çizimler ve devre şemaları var bende.

Mart 31, 2007, 06:30:23 ÖS
Bilim İnsanları
*
Üye No : 288
yazış tipinize baktığımda bunların hepsi faliyetteymiş gb bir görüşe shjip oluyorum doğrumu acaba.ç..

Mart 31, 2007, 10:37:57 ÖS
Jr. Member
**
Üye No : 74
evet doğru birçok santral tipi zaten mevcut. mercekli versiyonlarıda var. Yapsın bakalım belki anlatmadığı bi özelliği vardır. Sadece merceğe güveniyorsada fazla para harcamamasını en azından öncelikle var olan sistemlerin verim ve maliyet raporlarını ve çalışma prensiblerini incelemesini tavsiye ederim bilakis benim bitirme tezim oluk tipi kollektörlerdi.
Nisan 04, 2007, 01:08:02 ÖS
Bilim İnsanları
*
Sana  başarılar dilarem diyecek birşey yok. Yardımı olacaksa sana bi fikir güneşten daha etkin yararlana bilmen açısından söylüyorum  güneş panellerini hareketli veya güneş takip mekanizmeli yapmanı öneririm. konuyla alakalı çizimler ve devre şemaları var bende.
ZATEN GÜNEŞ TAKİP SİSTEMLİ.GÜNEYDEN KUZEYE VE DOĞUDAN BATIYA..SAĞOL KLARDEŞİM
Nisan 04, 2007, 01:16:23 ÖS
Hero Member
Üye No : 1507
En Büyük Mucitlik Hayatı keşfetmekle başlar...
Bilemiyorum ne diyelim milletimize hayırlı olsun ben bu konuda pek fazla bir şey bilmiyorumm.... Tartışırsanız hem bende bir şeyler öğren miş olurum teşekkür ederim size....

Ama şimdi aklıma gelen bir şey daha var;
biz bunu termal santrallerde yapmıyormuyuz orada güneş yerine sadece kömür kullanmıyormuyuz. yani senin dediğin 330 C derecede eğer böyle güzel bir enerji ortaya çıkıyorsa o zaman neden terma santraller yanında bir de su türübünleriyle çalışan elektirik üretenlere ihtiyaç duyuyoruz.

valla ben bu konu hakkında fazla bir şey bilmiyorum yanlış bir yorum yaptıysam özür dilerim...

İnsanlar aletleri bulmadan önce insaniyeti buldular...
Nisan 06, 2007, 10:11:01 ÖÖ
Bizim Mucit
*
Üye No : 3028
güneşten en verimli yararlanmanın yolu 'heat pipes '  :)denilen ısı boruları bu borular çok yüksek verimle çalışıyorlar.
araştırmanızı öneririm  :-*
Nisan 06, 2007, 11:16:34 ÖÖ
Bizim Mucit
*
Üye No : 3022
Merhaba, benimde benzer bir projem vardı, bir ev için ihtiyacın olan toplam alan ne kadar veya bir KV için ne kar bir alana gerek var, maliyeti nekadar, konu ile ilgi görüşebiliriz, iyi çalışmalar
Nisan 10, 2007, 12:39:59 ÖÖ
Bilim İnsanları
*
Üye No : 1202
nekadar  güç ( KW ) ve nekadar yatırım armotıze yüksek investitionlu kollektörler var ama güçleri düşük teknik bilgiler
Nisan 10, 2007, 03:40:04 ÖS
Sr. Member
Üye No : 250
cok gusel bır fıkır cok ıse yarıcak bence
Nisan 12, 2007, 11:56:26 ÖÖ
Bilim İnsanları
*
Üye No : 986
Yaptığın üreteç kaç KW lık ve kaça malettin, bayutları ne kadar?
Nisan 11, 2010, 03:23:02 ÖS
Hero Member
Üye No : 5131
elektrik güneşten, rüzgardan, hareketten elde edilebilir ama bunu istenilen voltajlarda yok olmadan uzun süreler bir aküden ve benzerlerinden çok dağa fazla ve basit şekilde depolayıp çevirebileceğin ciğaz dağa önemli..,

isteyen mesıncırına ekleyebilir..
Nisan 12, 2010, 01:19:48 ÖS
mucitusta37
Hero Member
selamalar güneşten elektrik üreten kardeşim. sen sıcak fuzyon gibi bişey düşünüyorsun bu kadar siteme ve tehlikeyi göze almaya değermi ÇÜNKÜ GÜNEŞTEN DOĞRUCA ELEKTRİK ÜRETİP BUNU DEPOLAMAK VE HATTA HER AN KULLANMAK MEVCUTKEN BASINCLI BUHAR SONRA BUHAR TÜRBÜNÜ NEDEN ??????bunun bir izahı varmı acaba

Nisan 28, 2010, 07:33:07 ÖS
Hero Member
Üye No : 5280
Mucitusta 37 bu sıcak füzyon ile ilgili değil sadece ısı bir noktaya toplamak demektir tehlikeli deyıl ama büyük bir enerji teknoloji si bunun için aynalar ya da mercekler gerek mesele Akdeniz bölgesinde bunu kulandığında yazın yaklaşık 6 ay bulut göremesin yazın bu tür enerjiyi kulandığında.
Bu demek gündüzün kullandığın tüm enerjileri üretmek demek buda sanayinin ve klimaların çalıştığı saatler demek 2.ve3. Vardiyalar hariç demektir.
Bu yüzden yapılması gerek ama Türkiye de rüzger enerjine evet deyenlere duyurlur benim için  bu iki enerji üretim teknoljiden fark yoktur
Biri rüzgârı kullanıyor diyerı güneşi
« Son Düzenleme: Nisan 29, 2010, 06:47:16 ÖS Gönderen: arif3 » Kayıtlı
Ağustos 04, 2010, 03:39:50 ÖÖ
mucitusta37
Hero Member
eh ne diyelim allah sana kolaylıklar versin sende ışık var görüyorum boş değilsin işin sırrını burda anlatmayacak kadarda akıllısın

Sayfa: [1]

Ara

Forum İstatistikleri
Yeni ileti varToplam İleti: 5231
Yeni ileti varToplam Konu: 797
Yeni ileti varToplam Üye: 5943
Yeni ileti varSon Üye: cenkguven
 Reklamlar
 Haberler
Hoşgeldiniz %1$s. Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.
E-posta adresinize aktivasyon iletisi gelmediyse lütfen buraya tıklayın.
 Desteklediklerimiz