Kayıt Ol   Şifreni mi unuttun ?   Aktivasyon

• Ana Sayfa
  • Yardım
  • Giriş Yap
  • Kayıt Ol
Sayfa: [1]
Site Author : Konu: ***PATENT VE YARIŞMA HAKKINDA önemli noktalar!!!***  (Okunma sayısı 1504 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Nisan 04, 2007, 02:03:51 ÖÖ
Bilim İnsanları
*
Üye No : 2203
Yarışmaya katılmak için ilk iş gittik diyelim Türk Patent Enstitüsü'ne...
Formu doldurduk, işlemleri gerçekleştirdik,patent ücretini de yatırdık. bknz.(http://www.tpe.gov.tr/dosyalar/ucretler/patent_ucret_2007.doc)

Patentimiz de araştırıldı, onaylandı derken uzunca bir süre geçmiş oldu. Eleme günü geldi ve gösterdik göstereceğimizi..
Ön eleme sorusu: O proje artık sizin midir? bknz. ek not(http://www.bizimmucitler.com/index.php/topic,381.msg1745.html#msg1745)

Ön elemeyi geçenler için devamı:
Hadi biz zeki, çevik ve ahlaklıydık zamanında patent almıştık ve paramız yettiği kadar da uzatmıştık patenti...
Avrupa'da arkadaşın birinin kulağına gitti diyelim bu kadar ulu orta gösterilmiş bir proje, o da aynı işlemi gidip bir EPC bürosunda yaptı. Ve de onunla aynı anda büyüyelim ve küreselleşsin bu dünya.

1. Soru: Onun patenti bizim patenti dövmez mi?
2. Soru: Bizim EPC'den paten alacak kadar paramız var mı?bknz.(http://www.tpe.gov.tr/dosyalar/basvuru/patent/PFU5.doc)
3. Soru: EPC'den patent almakla bu iş biter mi? Bunun daha küresel kocaman bir dünyası var.Niye yar edelim bilmemkinin köroğluna.
4. Soru: Projeme güveniyorsam niye bu yarışmada ulu orta sergileyeceğim...Bunca patenti alacak kadar param varsa gider kendi iş planımı kendime saklarım, bu forumda bile iki üç arkadaş bulup bir de vergi levhası alır üretime geçerim. En azından gider bildiğim bir Türk şirketiyle ortaklık yaparım kendi bildiğim bulduğum GÜÇLÜ ekibimle.
5. Soru: 4. Sorunun sonunda bahsettiğim ekibi kurup kendinizi güçlü hissetmeden bu yarışmaya katılmayın diye neden BAĞIRMIYOR HİÇ KİMSE!!! BU İŞTE BAŞKA BİR İŞ Mİ VAR?
6. Soruya gerek bile yok....bunları bilenler zaten kazandılar....

yazılım ve internet projeleri de yokmuşmuş...bana mail atın bende çok proje var....mesela kod bilen varsa...buyursun gelsin...

ARKADAŞLAR BİR ŞEY GÖSTERMEDEN ÖNCE BENCE DÜŞÜNÜN........BELKİ DAHA KURUMSAL BİR SIFATA BÜRÜNÜR BU ŞEKİLDE GÖSTERDİĞİNİZ ŞEYLER....

ERHAN ERDOĞAN
profesyonel öğrenci =)
info@erhanerdogan.com.tr
« Son Düzenleme: Nisan 17, 2007, 11:19:09 ÖÖ Gönderen: Mesaj » Kayıtlı
Nisan 04, 2007, 03:00:12 ÖÖ
Bizim Mucit
*
Üye No : 2200
Helal olsun "esperanto"ya... Kimsenin söylemediklerini açıkca söylemiş...

Şimdi çıksın birileri bu soruların cevabını versin...

Bu yarışma projelerin çalınacağı bir yarışmamı olacak...
Nisan 04, 2007, 10:16:18 ÖS
Jr. Member
**
Üye No : 1644
sevgili esperanto.

iyi konusuyorsun
lakin

patete kendin hemen  basvur.
programa basvurmadan once basvur.
arkasından git TÜBİTAK 100 000 ytl para veriyor uluslararası paten basvuruus için

şunu unutma  bir projeyi paten ile koruyamıyorsan başka hiç koruyamıyacaksın

gelelim büyük şirket meselesine

girişimde bulundugunda görceksin o büyük şirketler değil görüşmek sana randevü bile vermeyecekler.
formaliteden halkla işlişkile arge vs görüştürecekler sende bekle dur
biz 7 yıldır dolan dolan dolanmadık kapı kalmadı.i

buradan sesini durtrurda belki bir yerlere gelirsin

her buluş her paten tnd her yenilik üretilir satılır para kazanılır anlamınada gelmiyor.

NECMETTİN

"Hürriyetin Hürriyetimdir."
Nisan 04, 2007, 10:41:46 ÖS
Hero Member
Üye No : 144
sistem 19, teşekkürler sana,

bende olsam benzer cevaplar verirdim...

pek vaktim yok ben cevap veremiyorum...

mucitirfan: tüm katılımcılara başarı ve kolaylıklar diler...

mucitler olmasaydı dünyada taş devrini yaşardı!
Nisan 04, 2007, 10:53:38 ÖS
Bizim Mucit
*
Üye No : 2419
MERHABA BEN ANKARADAN POLİS MEMURU METİN
YARIŞMANIZA ANKARADAN KATILMAK İSTİYORUM
ANKARA ELEMELERİ HANGİ TARIHTE VE NERDE YAPILACAK
AYRICA HERHANGİ BİR YERE PARA YATIRILACAK MI MSN ADRESİME BİLGİ VERİRSENİZ MEMNUN OLURUM
SAYGILARIMLA
Nisan 05, 2007, 06:49:49 ÖÖ
Bilim İnsanları
*
kapıyı çalarak randevu isteme alışkanlığı olanlara duyrulur milkanın çileklisi çıkmış
sayın sistem19 sizin ağzınız da gerçekten iyi laf yapıyormuş ki konuştuğunuz gibi yazmışsınız 3 yukarıda.
maille ulaşmak istersen sana çeşitli formatlarda yanıtlanmış resmi randevu isteği örnekleri yollayabilirim, zaman kaybetme bu kadar.
bir de sataşmak gibi olmasın ama bunca karakter hatası yapabilen birinden yanıt almak beni gerçekten çok duygulandırdı fakat ne yazık ki tatmin olunacak gibi değil yazdıkların ki beni tatmin etme çabası içine de girmesin kimse ve de böyle öneri ya da iyimser tavırlarla karşıma çıkmasın, şu an allaha şükür çift pasaport reddeden bir kişiliğe sahibim.

bu yarışmanın bir adet kopyasını da başka bir tv kanalında başladı ve devam edecekmiş. onlar bir de ar sınırlarını zorlayarak ilginç sponsorluk başarılarına imza atmışlar ki sponsorlarının kurumsal kimliklerini bas bas bağırıyorlar odtü'nün eğitim dili olan, yakında kanada benzeri bir uygulamayla ana dil yapma girişimlerine konu olacak olan İNGİLİZCEyle.

ne diyelim ben sorularımı gerçekten önerilerle yanıtlayacak sempatik birini arıyorum.
hayır böyle insanlar varsa aramızda, gerçekten randevu ayarlayabileceğim onlarca T.C. kökenli şirket var.

Bakın sataşmaya lüzum bile yok arkadaşlar; okuyalım, araştıralım, yazalım...Şöyle biraz da prime-time şov(bakın kelimeler ne kadar yabancı bize) kültürünü benimsemeyen tavırlar sergiyelim.

Rica ediyorum.
Şu soruların içeriklerini biraz deşelim de...Ona buna faydamız bulunsun.
Bir de benim tahrik olmuş ruhumu bağışlayın ama yeter artık bu kadar ithal zihniyet.

Şu sorular----> http://www.bizimmucitlercom/index.php/topic,381.msg1744.html#msg1744

Bekliyorum sabırla...Çünkü bu sınavı geçenlere, bir üst kur için sorularım olacak.

Ayrıca polis memuru arkadaşıma da tavsiyem, öncelikle emniyet güçlerimiz için vatandaş nasıl sakinleştirilir ve yıkım yapılırken nelere dikkat edilmelidir konulu bir makale yazmasıdır. Güncel girişimin ses getirecek ve bu şekilde herhangi bir kurumun karşısına çıkmak için yeterli saygıyı kazanmış olacaksındır. Yarışmalarla, elemelerle zaman kaybederek enerjini harcarsan; hayattan ve projelerinden sadece soğursun.
« Son Düzenleme: Nisan 17, 2007, 11:21:52 ÖÖ Gönderen: Mesaj » Kayıtlı
Nisan 05, 2007, 11:37:37 ÖÖ
Jr. Member
**
Üye No : 695
sen ulusal bir tv de bilmem kaç tarihinde göstermiş olduğun buluşunu....başka kimse daha sonraki bir tarihte patentini  alamaz...patent kanununda daha önce bulduğunu ispatlayan biri çıkarsa patent fes edilir...patent herşeyin anahtarı değil....
Nisan 05, 2007, 08:06:06 ÖS
Bilim İnsanları
*
sayın matrix
? eksik ve yanlış bir cevap...
soruların içeriği bahsettiğin kadar dar değil bir de...

ayrıca uluslararası kapsamda hiçbir hukuki açıklamada yeri yok bu yanıtın..
sadece çığırtkanlık yapılırsa Türkiye magazin programlarına konu olunabilir bu şekilde...
teşekkürler...
« Son Düzenleme: Nisan 05, 2007, 08:08:59 ÖS Gönderen: esperanto » Kayıtlı
Nisan 05, 2007, 09:00:55 ÖS
Jr. Member
**
Sevgili Esperanto  ALLAH İŞLERİNİ RAS GETİRSİN.
BEN SADECE NETİCEYTİ GÖRMEK İSTERİM. VE MUTLU OLURUM.

BİRDE PROFESYONEL OLMAYAN ÖGRENCİ Mİ VAR
ONUDA ANLAYAMADIM.
MESLEGİ ÖGRECİ OLANI DUYDUM AMA Profosyonel ögrenci hiç duymadım.
NECMETTİN SAYGILARIMLA
« Son Düzenleme: Nisan 05, 2007, 09:07:04 ÖS Gönderen: sistem19 » Kayıtlı

Nisan 05, 2007, 10:30:15 ÖS
Bilim İnsanları
*
sevdiğim bir metinden alıntı yapıyorum profesyonel öğrencilik konusunda buyrun.

"Yakın bir zamanda öğrencilerin değer yaratma, değişimle baş edebilme, takım çalışması , liderlik, kriz yönetimi, organizasyonel tecrübe gibi yaşam becerilerini uygulayarak geliştirecekleri ortamların kendiliğinden çoğaldığını göreceğiz. Bu ortamların gelişmesi için şirketler ve üniversiteler işbirliğini geliştirmek zorunda kalacaklar ve şirketler adayları-bir politika olarak- öğrenci iken takip etmeye başlayacaklar.

Bana göre en iyi öğrenci;

İhtiyaçlarının,hedeflerinin,beklentilerinin farkında olan
Öğrenmeyi bilen
Organizasyonel becerilerini geliştiren, diğer kişilerle çalışabilen
İş tecrübesine sahip olan-staj vb çalışmaları önemli bir   fırsat olarak gören
bütünün farkında olan
Kendine özgü bir kariyer programı olan ve bunu uygulayan kişidir. Biz bu kişilere profesyonel öğrenci diyoruz."

Güzel bir alıntıydı...

Bu arada ilginç(!) bir not "Türk Telekom" şirketi bir Türk Şirketi değildir...Türk ismini kullanarak kendine haksız yere çıkar sağlar.

Saygılarımla
Erhan Erdoğan

« Son Düzenleme: Nisan 06, 2007, 06:42:56 ÖÖ Gönderen: esperanto » Kayıtlı
Nisan 06, 2007, 12:13:25 ÖÖ
Bilim İnsanları
*
« Son Düzenleme: Nisan 25, 2007, 08:12:42 ÖÖ Gönderen: Mesaj » Kayıtlı
Nisan 06, 2007, 10:18:02 ÖS
Jr. Member
**
Evet ama o dediğin ilkokul 1. 2 sınıfta olması gerekir. 5. SINIFA GELEN BİR ÖGRENCİ BAHSE KONUDA YAZILANLARI TAMAMLAMIŞ OLUR.

ÜNİVERSİTE HAYATINDA BUNLAR ÇOK GEÇTİR.

PROFOSYENEL ÖGRENCİLİK İLKÖĞRETİM İLE ALAKALIDIR.
YÜKSEK OKULA GELİNCE ARTIK HAYAT REALİTEDİR.

NECMETTİN.

Nisan 07, 2007, 12:12:02 ÖÖ
Bilim İnsanları
*
Evet ama o dediğin ilkokul 1. 2 sınıfta olması gerekir. 5. SINIFA GELEN BİR ÖGRENCİ BAHSE KONUDA YAZILANLARI TAMAMLAMIŞ OLUR.

ÜNİVERSİTE HAYATINDA BUNLAR ÇOK GEÇTİR.

PROFOSYENEL ÖGRENCİLİK İLKÖĞRETİM İLE ALAKALIDIR.
YÜKSEK OKULA GELİNCE ARTIK HAYAT REALİTEDİR.

NECMETTİN.

Necmettin Bey içinizdeki profesyonelliğinizle sizi baş başa bırakıyorum.
Ülkemin gerçeklerine o kadar uzaksınız ki, size birden bir çok gerçeği göstermek fazla gelecektir diye düşünüyorum.
İçinizdeki iyimserlik ve temizlikle kalın...
« Son Düzenleme: Nisan 07, 2007, 03:05:51 ÖÖ Gönderen: esperanto » Kayıtlı
Nisan 09, 2007, 10:01:43 ÖS
Bilim İnsanları
*
silinmiştir.....(kayan yazılar göz yorduğu için)

göz yoran içeriklerle yer değiştirecektir......
« Son Düzenleme: Nisan 25, 2007, 04:36:57 ÖÖ Gönderen: esperanto » Kayıtlı
Nisan 09, 2007, 10:03:52 ÖS
Bilim İnsanları
*
silinmiştir.....(kayan yazılar göz yorduğu için)

göz yoran içeriklerle yer değiştirecektir......
« Son Düzenleme: Nisan 25, 2007, 04:36:42 ÖÖ Gönderen: esperanto » Kayıtlı
Nisan 13, 2007, 11:12:16 ÖÖ
Jr. Member
**
Üye No : 695
Mucitler akıllı insanlardır.. Onun için büyük icadını açıklamaz... Orta ölçekli icadı ile böyle yarışmalara katılır... Küçük iken küçük lokmalar yutulur... Böyle fırsatları kaçırmamak lazım... Tanınmak ve büyümek için... Mucidin icadı tükenmez... Yeterki inançlı olsun...
Nisan 15, 2007, 06:33:55 ÖÖ
Bilim İnsanları
*
tebrikler...
kesinlikle doğru cevaptı...

ön eleme turunu geçmiş bulunuyorsunuz...
kendiniz hakkında bizleri bilgilendirir misiniz...

ikinci tura katılmak için kıstaslarımıza uyuyor musunuz acaba=)
Nisan 16, 2007, 08:10:57 ÖS
Hero Member

Nisan 18, 2007, 01:53:31 ÖÖ
mucitusta37
Hero Member
Üye No : 137
 MATRİX,ten   alıntı ...........   Mucitler akıllı insanlardır.. Onun için büyük icadını açıklamaz... Orta ölçekli icadı ile böyle yarışmalara katılır... Küçük iken küçük lokmalar yutulur... Böyle fırsatları kaçırmamak lazım... Tanınmak ve büyümek için... Mucidin icadı tükenmez... Yeterki  inançlı olsun...size katılıyorum ve fazla polemiğe gerek yok diyorumhatta yetişebiirsen prototini yaptığım ürünün 1/4 le bende yarışmaya katılmayı düşünüyorum  çalınsada gerisi bende olacak  kertenkelenin kuyruğu gibi.samimi olmak lazımsada ben bu yarışmayıda işin doğrusu mantıklıda bulmuyorum neye karşı yarışıyoruz? kime karşı yarışıyoruz?en azından branş belirtilmeliydive her kilo kendi kilosunda güreşirdi anlayana yazıyorum para uğruna birçok kişi patensiz ürünleriyle gelecek ve elenecek ve birileri bunun hemen müracatını yapacak ama  bu sitenin sayesine ne kadarda cahil olduğumuz farkına vardım bir o kadarda güzel insanlarla tanıştım allah cümlenizin yolunu açık etsin

MUCİT OLUNMAZ MUCİT  DOĞULUR
Nisan 25, 2007, 04:35:20 ÖÖ
Bilim İnsanları
*
rumuzla da yazmıyorum ben...bunu da hatırlatıyorum bir kez daha....ismim de belli cismim de.....

Saygılarımla ERHAN ERDOĞAN
info@erhanerdogan.com.tr
http://34onpunto1881.onpunto.com
Nisan 25, 2007, 04:38:56 ÖÖ
Bilim İnsanları
*
« Son Düzenleme: Nisan 25, 2007, 08:12:12 ÖÖ Gönderen: Mesaj » Kayıtlı
Mayıs 03, 2007, 09:07:08 ÖS
Bizim Mucit
*
Üye No : 4729
Herkese merhaba,

Öncelikle patent konusuna açıklık getireyim. Yarışma öndeğerlendirmesi sırasında (televizyona çıkmadan önce) projeniz değerlendiriliyor ve bölge ilk onuna kalması halinde adına patent başvurusu yapılıyor. Eğer jüriye gelmeden önce de endişeleriniz varsa, noterden onaylatıp getirebilirsiniz. Bu sayede istediğiniz güvenlik sağlanmış oluyor.

Yarışma konusundaki eleştirilerinize gelince; esasen çoğuna katılıyorum. Ancak şöyle de bir şey var, projelerin teknik altyapısı, yani birçok güzel (amiyane tabirle janjanlı) görünen projenin yapılabilirliğini oldukça kısıtlıyor. Örneğin araçların farlarından elektrik elde etme konusu: Kullanılması gereken ccd sensorler oldukça pahalı olup makul seviyede elektrik elde etmek için direk başına 100.000$ seviyesinde yatırım yapmak gerekiyor. Normal güneş panellerini gündüz kullanıp gece depolanan enerjiden faydalanmak ise zaten kullanılan birşey, bir icat değil. Televizyona çıka yarışmacılar bu ve bunun gibi birçok kriter göz önünde tutularak seçiliyor. Bundan sonrası, yani televizyona çıktıktan sonrası ise işin biraz şov kısmı açıkçası. Saçmasapan dizilerin tavan yaptığı reyting savaşında bunun gibi durumlar ne yazık ki kaçınılmaz. Şöyle de bir durum var, eğer gerçekten işe yarayacağını düşündüğünüz, bilimsel temeli olan bir projeniz varsa bu yarışma sizin için sadece ufak bir fırsat. Tübitak, DPt gibi kurumların özgün ve yararlı projelere verdiği destekler bu yarışmanın büyük ödülünü katlar.

Umarım biraz açıklayıcı olabilmişimdir.

Herkese iyi günler dilerim...
Mayıs 04, 2007, 02:35:38 ÖÖ
Hero Member
quote author=esperanto link=topic=381.msg2236#msg2236 date=1175807605]
http://www.bizimmucitler.com/index.php/topic,381.msg1744.html#msg1744

kardeş konuda ki ciddiyetin ve yazılarından dolayı teşekkür ediyorum,
ancak kayan yazı kullanmanı anlayamadım! ŞAHSEN BENİM GÖZLERİMİ YORDU VE AĞRI YAPTI, TEKRAR KULLANMAZSAN SEVİNİRİM.

İRFAN GENÇER: mucitirfan

Sayın İrfan Gençer siz de güzel kayıyorsunuz efendim....
Saygılarımla...
[/quote]

bu yukardaki yazıyı ben yazdım ancak, yazının konusu ve yeri değiştirilmiş, kişileri oyuna getirip şike yapmaktasın, silmek istedim silinmiyorda.

bu yazılarımı ya aldığınız yere koyun yada silin...

İRFAN GENÇER

Mayıs 07, 2007, 06:16:40 ÖS
Bilim İnsanları
*
Herkese merhaba,

Öncelikle patent konusuna açıklık getireyim. Yarışma öndeğerlendirmesi sırasında (televizyona çıkmadan önce) projeniz değerlendiriliyor ve bölge ilk onuna kalması halinde adına patent başvurusu yapılıyor. Eğer jüriye gelmeden önce de endişeleriniz varsa, noterden onaylatıp getirebilirsiniz. Bu sayede istediğiniz güvenlik sağlanmış oluyor. 1

Yarışma konusundaki eleştirilerinize gelince; esasen çoğuna katılıyorum. Ancak şöyle de bir şey var, projelerin teknik altyapısı, yani birçok güzel (amiyane tabirle janjanlı) görünen projenin yapılabilirliğini oldukça kısıtlıyor. Örneğin araçların farlarından elektrik elde etme konusu: Kullanılması gereken ccd sensorler oldukça pahalı olup makul seviyede elektrik elde etmek için direk başına 100.000$ seviyesinde yatırım yapmak gerekiyor. 2 Normal güneş panellerini gündüz kullanıp gece depolanan enerjiden faydalanmak ise zaten kullanılan birşey, bir icat değil. Televizyona çıka yarışmacılar bu ve bunun gibi birçok kriter göz önünde tutularak seçiliyor. Bundan sonrası, yani televizyona çıktıktan sonrası ise işin biraz şov kısmı açıkçası. Saçmasapan dizilerin tavan yaptığı reyting savaşında bunun gibi durumlar ne yazık ki kaçınılmaz. Şöyle de bir durum var, eğer gerçekten işe yarayacağını düşündüğünüz, bilimsel temeli olan bir projeniz varsa bu yarışma sizin için sadece ufak bir fırsat 3. Tübitak, DPt gibi kurumların özgün ve yararlı projelere verdiği destekler bu yarışmanın büyük ödülünü katlar.4

Umarım biraz açıklayıcı olabilmişimdir.

Herkese iyi günler dilerim...

1- 4 numaralı kısımda tübitak ve dpt ödülü katlarlar diye zaten siz belirtmişsiniz. Yarışma gereksizdir. Ve kimsenin gidip kendisini ve hayallerini fikrimce böyle bir proje için yetersiz olan insanlar karşısında sergilemesi anlamsızdır. Ama kimse kimseye iş yürümeye başlamadan destek vermez,önce işi yürütecek şartları kendi şahsi çabalarınızla hazırlamanız gerekir, bu da çok dar ama sonuca giden yoldur.
2- ssd sensörünün ne olduğunu bile bilmeyen biri kaldı ki proje maliyetini hesaplasın. Kimse şu ana kadar iş planıyla başvurmadı yarışmaya, bu da katılanların da zaten iddialı projeler olmadığını gösterir. İş planlarının belki de günlerce incelenmesi ve projelere ancak o şekilde olumlu ya da olumsuz geri dönüş yapılması gerekirken, bizim süper jürilerimiz ancak bir "aaaa" ne kadar güzel tepkisiyle verebilecek kapasitede olup ve bunun bir adım ötesine geçemezler.
3-fırsat değil, amaçsız bir şov programı zinciri ve formatı oluşuyor ve bundan yararlanan insanların konumları ve enseleri bellidir.

Aydınlanmaya hepimizin ihtiyacı var, ama aydınlatamadıklarınızdanım.
Saygılarımla.
« Son Düzenleme: Mayıs 07, 2007, 06:20:02 ÖS Gönderen: esperanto » Kayıtlı
Mayıs 13, 2007, 12:52:16 ÖS
Bizim Mucit
*
Üye No : 92
HER NE OLURSA OLSUN BU YARIŞMAYA KATILMAYA KARAR VERDİM...ÖN ELEMELERİ GEÇECEĞİMDEN ŞÜPEM YOK ...YARIŞMAYA KONYADAN KATILACAM ...HİÇ OLMASSA BELGELİ MUCİT OLURUZ..
Ağustos 30, 2007, 07:24:24 ÖS
Bilim İnsanları
*
Üye No : 4384
yarışma olduğu gibi bir saçmalıktan ibaretti.hele jüri >:(bence rating için bile olsa böyle jüri seçilmemeliydi.en azından teknoloji hakkında biraz bilgili "insan"lar seçimeliydi.adam orda bi şey anlatıyo,r jüri hiiiiiiç, takmıyor bile! >:( jüri olarak bir orta olkul öğretmeni konsaydı daha iyiydi.bence bir kaç alandan bilgili kişiler seçilmeliydi jüri olarak.
Zaten eğer TÜRKİYE de işler doğru yürüseydi bırakın bu soruları yarışma dahi olmazdı.bu rezillik yaşanmazdı.final de tam bir fiyaskoydu  >:(
Sayfa: [1]

Ara

Forum İstatistikleri
Yeni ileti varToplam İleti: 5230
Yeni ileti varToplam Konu: 797
Yeni ileti varToplam Üye: 5943
Yeni ileti varSon Üye: cenkguven
 Reklamlar
 Haberler
Hoşgeldiniz %1$s. Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.
E-posta adresinize aktivasyon iletisi gelmediyse lütfen buraya tıklayın.
 Desteklediklerimiz