| Nisan 05, 2007, 09:49:43 ÖS |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| Nisan 05, 2007, 10:03:15 ÖS |
|
|
Elbetteki hayır, Siz Birsaat öncesine de gidemezsiniz.... Yaşanmış Yaşanmıştır o yüzden yaşanacaklar yaşanacaktır... Ama şu gerçektir ki, cografyacılar iii bilir yeryüzünde meyadana gelmiş bütün sesler gökyüzündeki bir katmanda kayıt ediliyor şuan çaldığınız müzikler geçmişteki peygamberimizin sesi savaş yane aklınıza gelebilecek her ses ağızdan çıkmış her ses kayıt ediliyor buna ulaşılabilecek yeterki cografyacılar bu icadı geliştirsin.... düşünsenizde bu icat geliştirilirse hava katmanında kayıtlı olan seslerden örneğin peygamberimizin sesini bile bize ulaştırılıcak.... .... çünkü böle birşey var ses kayıt altına alınıyor bir hava tabakasında.....
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| Nisan 05, 2007, 10:08:02 ÖS |
|
llllllll
|
zaman makinası dediğiniz sistemle ne kastettiğinize bağlı.geçmişe dönülmesi pek çok paradoksa neden olacağından teorikte de ispatlanması çok güç; bunun yanısıra birtakım teoriler gösteriyor ki zamanın durması daha doğrusu sıfıra yaklaşırkenki limitinin(bu küçük parçaların da küçük parçalara bölünmesi gibi;daha açık olarak bir doğruyu oluşturan sonsuz noktadan herhangi ikisini seçecek olsaydık bunları birbirine en yakın seçmek gibi) eldesi mümkün. Pek çok kuram düşünüldü ve geliştirildi, evrende kendiliğinden varolduğu düşünülen kara delikler,kurtcuk delikleri,.. bunlara öncülük etti. uğraşmak için eğlenceli bir konu
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| Nisan 05, 2007, 10:12:18 ÖS |
|
|
O SESLER YARIN HUZURU MAHŞERDE SAHİPLERİNE İADE EDİLECEK O YÜZDEN KAYIT ALTINA ALINIYOR. DAHA BU BİRŞEYMİ KABLERİMİZDEN GEÇENLERİN BİLE KAYDI TUTULUYOR. BAZI ŞEYLER BIRAKIN OLDUĞU GİBİ KALSIN NE YAPILMASI GEREKTİĞİNE BİZ DEĞİL BİZİ YARADAN YÜCE MEVLAM KARAR VERSİN.CÜMLENİZE KOLAY GELSİN TÜRKİYEDE VE DÜNYADA SES GETİRECEK ŞEYLER YAPMAYA BAKIN KAFİRLERDE PARA ÇOK ONLAR O SESLERLE UĞRAŞA DURSUN NASIL OLSA BİR YERE VARAMAYACAKLAR, TAM BULDUKLARINI SANARKEN YANILDIKLARININ FARKINA VARACAKLAR
|
|
|
|
|
|
MUCİT OLUNMAZ MUCİT DOĞULUR
|
|
|
| Nisan 05, 2007, 10:51:02 ÖS |
|
|
O SESLER YARIN HUZURU MAHŞERDE SAHİPLERİNE İADE EDİLECEK O YÜZDEN KAYIT ALTINA ALINIYOR. DAHA BU BİRŞEYMİ KABLERİMİZDEN GEÇENLERİN BİLE KAYDI TUTULUYOR. BAZI ŞEYLER BIRAKIN OLDUĞU GİBİ KALSIN NE YAPILMASI GEREKTİĞİNE BİZ DEĞİL BİZİ YARADAN YÜCE MEVLAM KARAR VERSİN.CÜMLENİZE KOLAY GELSİN TÜRKİYEDE VE DÜNYADA SES GETİRECEK ŞEYLER YAPMAYA BAKIN KAFİRLERDE PARA ÇOK ONLAR O SESLERLE UĞRAŞA DURSUN NASIL OLSA BİR YERE VARAMAYACAKLAR, TAM BULDUKLARINI SANARKEN YANILDIKLARININ FARKINA VARACAKLAR
Hocam senin bu fikirlerle mucitlik yapman biraz zor değil mi? Nitekim insanoğlu maddi dünyasını daha iyiye götürmek için icat yapar. Ancak sizin bütün işleri öteki tarafa havale etmek gibi bir düşünceniz varsa ne diye uğraşıp yeni şeyler icat edesiniz ki. Bu bir eleştiridir. Amacım dünyaya bakış açınızda farklılıklar yaratmak.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| Nisan 05, 2007, 11:05:15 ÖS |
|
|
selam; imkansız lığa inanırmısınız bilmem ama bu imkansız kanımca 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| Nisan 05, 2007, 11:26:40 ÖS |
|
Cuged
|
Öyle saçmalık mı olur, zaman makinasımış öyle birşey olsaydı şimdiye kadar çoktan gelip giderlerdi zamanda. Zuhahaha!!! Sen bilimkurgu filmi çok izliyorsun galiba, Çok gülerim ben buna
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| Nisan 05, 2007, 11:30:20 ÖS |
|
|
zamanda yolculuk ileriye dogru mümkün olabilir.zaten bunun ispati da yapildi.fakat geriye dönüsü olamayacagindan simdilik pek mantikli görünmüyor.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| Nisan 05, 2007, 11:40:19 ÖS |
|
llllllll
|
 |
|
|
fikir vermesi açısından bir de şu şekilde düşünülebilir. zaman kavramı maddenin varolmasıyla anlam kazandı. big bang'e göre (evrenin oluşumuyla ilgili kabul gören en mümkün teori olduğundan) düşünecek olursak, maddenin üzerinde bir hükmü olan enerji, ona hareket yeteneği kazandırarak yol,hız,ivme,momentum gibi pek çok kavramın temelini oluşturdu. yani söylemeye çalıştığım madde olmasaydı zaman olmazdı. enerji, varlığı için maddeye olan ihtiyacından ve göreliliğin temelinden de yine zaman kavramının bir madde-enerji ayrılmazıyla tanımlanır. bence uzay-zaman olarak tanımlanan sınırlı sonsuzluğun içerisinde maddeler üzerinden bir enerji boşalması gerçekleşiyor ve bu fikir çok önemli. bu, zamanla, ışık hızıyla, arkadaşların manyetik alan yardımıyla uçmakla bahsettiklerinin temelinde yatıyor. kullanılabilirlik ve evrensel geçerlilik açısından, düşünülen ya da kurulan her sistemin güçlü bir temele oturtulması gerekmektedir. küresel simetri,entropi,kararlılık,..gibi tanımlar bilinmeli; enerji dönüşümleri, ışığın parçacık-dalga karakteri,belirsizlik,olasılık gibi temel bilgilere hakim olunmalı. yalnız popüler bilim dergilerinden ya da herhangi bir ekleme yapılmamış, defalarca önümüze pişirilip getirilen yayınlardan takip edilen bilgilerle ufkunuz açılmaz yalnızca aklınız karışır. diğer yandan neyi bildiğini ve neye inandığını ayırt edemeyen arkadaşlar için ekliyorum; bunu sizin için yapabilenler size yalnızca gülüyor,kalanlarınsa yalnızca zihnini bulandırıyorsunuz!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| Nisan 06, 2007, 12:13:17 ÖÖ |
|
|
 |
|
|
Ynt: ZAMAN MAKİNASI « Yanıtla #5 : Bugün 10:51:02 ÖS »
-------------------------------------------------------------------------------- Alıntı sahibi: mucitusta37 üzerinde Bugün 10:12:18 ÖS O SESLER YARIN HUZURU MAHŞERDE SAHİPLERİNE İADE EDİLECEK O YÜZDEN KAYIT ALTINA ALINIYOR. DAHA BU BİRŞEYMİ KABLERİMİZDEN GEÇENLERİN BİLE KAYDI TUTULUYOR. BAZI ŞEYLER BIRAKIN OLDUĞU GİBİ KALSIN NE YAPILMASI GEREKTİĞİNE BİZ DEĞİL BİZİ YARADAN YÜCE MEVLAM KARAR VERSİN.CÜMLENİZE KOLAY GELSİN TÜRKİYEDE VE DÜNYADA SES GETİRECEK ŞEYLER YAPMAYA BAKIN KAFİRLERDE PARA ÇOK ONLAR O SESLERLE UĞRAŞA DURSUN NASIL OLSA BİR YERE VARAMAYACAKLAR, TAM BULDUKLARINI SANARKEN YANILDIKLARININ FARKINA VARACAKLAR
Hocam senin bu fikirlerle mucitlik yapman biraz zor değil mi? Nitekim insanoğlu maddi dünyasını daha iyiye ****ürmek için icat yapar. Ancak sizin bütün işleri öteki tarafa havale etmek gibi bir düşünceniz varsa ne diye uğraşıp yeni şeyler icat edesiniz ki. Bu bir eleştiridir. Amacım dünyaya bakış açınızda farklılıklar yaratmak. İNANIYORUMKİ SEN OKSİJEN KARDEŞİM BENİM SADECE BU YAZIMI OKUDUN O BAKIMDANDA HAKLISIN. AMA İNSANLARI TAM MANASIYLA TANIMADAN ÖN YARGILI OLMAYIN LÜTFEN.BEN İLK OKUL YILLARINDAYKEN (70Lİ YILLARIN SONLARI) ELEKTRİKLERİN GÜNLERCE GELMEDİĞİ SULARIN İKİ GÜNDE BİR VERİLDİĞİ O DA SAATLİK DİLİMLERDE YETİŞEN VE O GÜNÜ ŞARTLARINDA ZOR BULUNMASINA RAĞMEN TEYP MOTORUNU KARTONTAN YAPTIĞIM UÇAĞA MONTE EDİP UÇURMAYI BAŞARMIŞ BİRİ OLRAK VE KENDİ ADIMA YAPTIĞIM İCATLARIM OLMASINA RAĞMEN PATENT ALMADIĞIM İÇN YAZMA GEREĞİ DUYMADIM.ÇÜNKÜ YAPTIM VE PROTOTİBİ ÇALIŞIR VAZİYETTE BENDE.BEN MASAL YAZMASINI BİLMİYORUM YAKITSIZ MOTOR FALANDA ÇALIŞTIRAMIYORUM KONU İLGİNÇ OLMYINCADA OKUYAN BİLE OLMUYOR.EN AZINDA YAPILANI YAPMADIĞIMI BİLİYORUM O KADAR.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| Nisan 06, 2007, 01:05:24 ÖÖ |
|
|
böyle birsey mümkün değil.filimlerde sadece...
|
|
|
|
|
|
Herkesin kafasında vardır binbir düşünce. Aldırma geçer bunlarda gök yere düşünce.
|
|
|
| Nisan 06, 2007, 01:44:07 ÖÖ |
|
|
zaman makinesini yapmak ne kazandıracak insanlığa herşey iyice karmakarışık olacak . Ama, Bence mümkün. okuduğum kadarıyla makinesiz bunları yapanlar var. Ama geçmişmi gelecekmi buda bir kaos.Bence zamanın ne olduğunu bilmek mekan ile başlar. Mekansız zaman olmaz. Mekandan dışarı çıkmak mümkünmü? . O kadar çok soru var cevap yokki.Onun için insanın kafası karışıyor. Genede insana, hayaline çok zevkli bir konu gibi geliyor.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| Nisan 06, 2007, 02:28:02 ÖÖ |
|
|
herzamanki gibi bilime inanc katılıyor. bu ulke ondan kaybediyor. Hepimiz muslumanız fakat bilime inanclarımız katılmamalı.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| Nisan 06, 2007, 03:05:25 ÖÖ |
|
|
arkadaslar aslında BENCE mümkün ışık hızını geçtıgımız an bunu bbaşarabılırız ışık hızına ulaşmak zamanı urdurur
ama nasıl dunya kac yasında 15 milyar = 15 000 000 000 15000000000*365*24*60*60*ışık hızı(300000km/saniye) işte bu hıza ulaşıldıgında zaman durur. dahada hızlanmak geçmiştir.
tabii ki inanci ile de ilgilidir bu kavramlar insanın
peki ya da şöyle düşünelim atom çekirdeği ile en yörüngeleri arassındakı mesafenin oranı ile güneş ile gezegenler arasındakı oranlar insanları şaşırtmıştır ya güneş bir atomun çekirdeği ise gezegenler ise elektronlar ve bildiğimiz galaksi tek bir atom ise bu atomun oluşturduğu bir şey yok mudur..... bunu düşünmeye ne dersiniz
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| Nisan 06, 2007, 07:01:49 ÖS |
|
|
suanki halimizle hücre boyutuna kücülmek ne kadar mümkünsse o kadar mümkündür giden zaman geri gelemez  gelseydi sayısal loto ve ikramiyelri siz düşünün ne olurdu
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| Nisan 06, 2007, 07:03:36 ÖS |
|
|
zamanda yolculuga ınanıyorum kesınlıkle zmanda yolculuk yapılabılecek
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| Nisan 07, 2007, 03:13:44 ÖS |
|
|
dini inancla bir alakası yok arkadasım.2*2=4 se bu budur.bu makinayı yapana kadar kac tane bin tane kobay insan kullanacaksın. 
|
|
|
|
|
|
Herkesin kafasında vardır binbir düşünce. Aldırma geçer bunlarda gök yere düşünce.
|
|
|
| Nisan 07, 2007, 03:27:06 ÖS |
|
|
teorik olarak yapılabilir teknolojik olarak şu an mümkün değil. mümkün olmadığını söyleyenler geçmişe gitmenin kaosundan bahsedebilir bilimadamları buna bildiğim kadarıyla paralel evrenler kuramıyla açıklama getiriyor. ne kadar doğru ve dini inançlarla çatışıyormu bilmiyorum ama açıklamalar tüm paradokslara cevap veriyor.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| Nisan 07, 2007, 06:21:43 ÖS |
|
|
NEREDEYSE BÜTÜN BİLİM ADAMLARI BİRÇOK ŞEYİN TESADÜF SONUÇU OLMADIĞI VE VE YARATICININ 0OLDUĞUNA KANAAT GETİRDİ ÇOĞUDA BUNLARIN MÜSLÜMAN OLDULAr. yani inançsız olmaz. İNANMAK BİLİMİN ÖNÜNEDE ENGEL DEĞİL ZATEN BİZLER DİPLOMA İÇİN OKUDUĞUMUZDAN OLAYI ÖYLE ALGILIYORUZ O DA BAŞKA MEVZU.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| Nisan 07, 2007, 09:52:41 ÖS |
|
|
EVET ZAMANDA YOLCULUK YAPILABİLİR...AMERİKALI BİLİM ADAMLARI IŞINLAMAYI GERÇEKLEŞTİRDİ..BU NE DEMEK?BU ŞU DEMEK:IŞIKA BULUNAN FOTONLARIN İÇERİSİNE ATOMLAR HAPSEDİLİYOR VE KOORDİNAT SİSTEMİ İLE BİR YERDEN BAŞKA BİR YERE IŞINLANIYOR.....BİR İNSAN DÜŞÜNÜN IŞIK HIZINDA YADA O HIZA YAKIN BİR HIZDA GİDEN BİR ARACI VAR...BU ADAM ARACINA BİNDİ VE YOLCULUĞA BAŞLADI..DURAĞAN BİR İNSANA GÖRE ARACIN İÇNDEKİ İNSAN DAHA GEÇ YAŞLANACAKTIR....BU KURAM EINSTEIN'IN GÖRECELİK KURAMI İLE UYUŞUYOR...ZAMAN, İÇİNDE YAŞIYAN CANLILAR İÇİN VARDIR(QUANTUM FİZİĞİ)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| Nisan 07, 2007, 11:10:22 ÖS |
|
|
 |
|
|
Zamanda yolculuk konusunda evvelce başka yerde yazdığım yazıları aynen yapıştırıyorum;
İlk Yazım: Zamanda yolculuk olamaz, çünkü zaman sanal bir kavram. Ona bu ismi biz insanlar, madde - hareket ilişkisinin hız parametresine dayanak olsun diye icat ettik. Bunu görecelik kuramına göre, en yakın çevremizde olan malzemeleri baz alarak yaptık. Nedir bunlar, güneş, dünya, ay. Bunların hareketlerini skala ettik ve adına zaman dedik. Şimdide kalkmış sanki zaman kavramı nesnel bir gerçekmiş gibi, içinde yolculuk yapılırmı diyoruz. Neyin içinde yapacaz bu yolculuğu anlamış değilim. Zaman ne zannediliyor. Uzay-zamanın bükülmesi gibi laflar söylüyor bazı bilim adamları. Bence derhal akademik ünvanlarını almak lazım bunların. Zaman bükülüyormuş. Pehh. Bakalım daha neler duyacaz. "Çiçeklere duyduğum sevgi dikdörtgendir" cümlesiyle "uzay-zaman bükülüyor" cümlesi aynı değerde anlam ifade ediyor. İkiside saçma. Ayrıca Einsteinın zamanda yolculuk derken kasteddiği şuydu. Diyelimki bir yıldıza bakıyorsunuz. Yıldız orada duruyor. Uzaklığıda 10 milyon ışık yılı olsun. O yıldız yerinden kayıp gittikten 10 milyon ışık yılı sonra biz onun yerinde durmadığını anlayacaz. Şayet Işıktan 1000 lerce kere hızlı hareket edipte, bir miktar o yıldıza doğru yol almış olsak, bu yolculuktaki kişiler, dünyadaki kişilerden daha önce anlayacaktı bu yıldızın kaydığını. Bu esnada dünyadan bakanlar hala yıldızı orada görüyor olacaklardı. Diyelim bu ekip gene hızlı bi şekilde döndü geldi dünyaya. Ve bu arada hala yıldızın son ışıkları dünyaya varmamış olsun. Şimdi ne oldu. Einstein bu olana zamanda yolculuk benzetmesi yapmış. İşte bu benzetmeden kalkıpta zamanda yolculuk için delik lazım, delik inceymiş geçemiyoz vs yaklaşımlar, aşkın rengini boyutlarını hızını falan tespit etmeye benziyor.
İkinci Yazım: Diyelimki 2 araba var. Bunlar A noktasından B noktasına gidiyorlar. Markası, modeli, tekerlek çapı, motor gücü vs herşeyi aynı olsun bunların. A-B mesafeside 100 metre olsun. Aynı anda çıksınlar yola ve aynı anda varamasınlar B noktasına. Bu farklı varışa bir mantık oturtmak gerekliliği olsun. Şu ana kadar zaman kelimesini kullanmadım. Bu noktada elimizdeki verilere bakalım. A-B arası 100 metre. Başkada veri yok. Böyle bir durumda matematiksel olarak bu durumu açıklamak mümkün olamaz.
1. araba için 100 metre yolu gidiyor
2. araba için 100 metre yolu gidiyor
gibi hiçbir anlam ifade etmeyen bir söylem olur.
Elimizde daha fazla done olmalı ki, olayı matematiksel bir ifadeye dönüştürebilelim. Şimdik zaman diye bir kavram icat edelim ve buna göre arabaların varış sürelerini ölçelim. Ölçümlerde 1. araba 5 saniyede, 2. araba 10 saniyede B noktasına gelmiş olduğunu ölçmüş olalım. Şimdik elimizde bir veri daha var. ?imdik matematiksel olarak ifade edelim.
1. araba için 100 metre yolu 5 saniyede gidiyor buradanda HIZ = YOL / ZAMAN diye bir formül ile HIZ = 100m / 5sn = 20m/sn buluruz
2. araba için 100 metre yolu 10 saniyede gidiyor. buradanda HIZ = YOL / ZAMAN diye bir formül ile HIZ = 100m / 10sn = 10m/sn buluruz
Madde hareket ilişkilerini bir mantığa oturtabilmek adına zaman kavramının gerekliliğini gördük. Aksi halde hareketin HIZ parametresine nasıl ulaşabilirdik ki? Zaman kavramı her hareketin hız parametresi için gerekli bir kavramdır. Bu isterse atom altı dünyadaki parçacığın hareketi olsun, isterse örnekteki arabanın, isterse ışığın. Zaman nesnel bir olgu değildir. Biz insanların kendi scala ettiği bir ölçektir. Takvimin tarihsel çıkışıda aklımda kaldığı kadarıyla, Mısırda nil nehri kenarında tarım yapılırmış. Nil nehri bazen taşar, ürünleri heba edermi?. Bu taşmaların belli bir peryodda olduğuna dikkat eden insanoğlu, taşacağı zamanı bir şekilde tespit etmiş ve o dönemde tarım yapmamış. Takvimin ilk yaradığı iş budur. Yani özetle içinde yolculuk yapılacak nesnel bir olgu değildir zaman. İnsanlara çok fantastik gelen ve "olsa ne güzel olurdu" detirten bir ütopyadır. Saygılarımla
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| Nisan 08, 2007, 12:05:57 ÖÖ |
|
llllllll
|
bu daha çok algılarına göre düşünen birinin yorumu, gerçekliğe de ihtiyacımız var ama görecelik bize kabul edilenle algılanamayan arasındaki bağıntıyı çoktan verdi. uzay-zaman kavramı, evrendeki kuvvetlerden doğar. jüpiter çapında bir gezegene sahip olsaydık ve zaman skalamız şimdikiyle aynı olsaydı standart ömrümüz dünyadakiyle aynı olmazdı.(adaptasyon benzeri gibi biyolojik zorunlulukları düşünmeyin) örneklerinizi günlük hayatta karşılaştıklarınızdan seçebilirsiniz ama sözkonusu olan ancak klasik mekanikse..zorlanıyorsanız atomal boyuta inmek yerine gökyüzüne bakın,belki daha rahat görebilirsiniz. yani biraz da kozmoloji üzerine bilgi edinirseniz; sonsuz (2-boyut )platformdan oluşan 3.boyutta, bu platformlar üzerinde büyük kütleleri nedeniyle geniş çapta presesyon benzeri hareket yapan gezegenlerin varlığından haberdar olacaksınız. Bu hareketi hayal ederseniz bir platformun bükülmesini andırır. uzay-zaman'daki bükülmenin anlamı budur.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| Nisan 08, 2007, 02:43:01 ÖÖ |
|
|
 |
|
|
Bahsini ettiğimiz konu zamanda yolculuk. Bu konu, bundan evvel evrenin tanımını yapmış olmayı gerektirirki, bundan sonra ulaştığımız noktada zamanda yolculuk yapılırmıya gelebilelim. Bu aşamada olaylara bakış açımızı birbirimize tam yansıtamıyor olabiliriz. Çünkü dayandığımız temeller farklı olabilir. Buda yanlış yorumlamaya sebep olabilir. Sizin bahsini ettiğiniz uzay-zamanın bükülmesi kavramı sadece zamanda yolculuk adına geliştirilmiş bir kavram değil. Bu aynı zamanda yerçekimininde tarifi mahiyetinde bir kuram. Onun için bundan evvel başka konularında masaya yatırılmış olması gerek ki, tartışma bu boyuta gelmiş olsun. Ben yinede bundan öncesini boşvererek bu noktada şunları diyebilirim; var diyebildiğimiz her nesne için(atom, foton, quark, dünya, güneş vs) üç boyutu(eni,boyu,yüksekliği) olduğundan rahatlıkla söz edebiliriz. Bu bizim algılayış metodumuzdur. Ben var denilen herşey için bu özellikleri ararım. Madem zamanda yolculuk olası birşey, o zaman bunun elle tutulur, gözle görülür, ulaşılabilir bir mekan olması gerekir. Bana 1980 senesinin nerede yaşandığını söyleyiniz. O senenin uzaydaki koordinatlarını veriniz. Neredeymiş te bu solucan delikleri, oradan geçipte nereye ulaşacakmışız.
Dinde hurafeler vardır. Bilimde dindekinden çok daha fazla hurafeler vardır. Benim asıl misyonum, bilimi bunlardan arıtmak. Yukarıdaki yazımdan zaman kavramı hala anlaşılmamışsa, benim yapabileceğim ancak üzerinde yolculuk yapmayı düşünenlere bol şans dilemektir. Tavsiyem ise; kendilerini yormamalarıdır. Saygılarımla
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| Nisan 08, 2007, 11:04:04 ÖÖ |
|
llllllll
|
 |
|
|
zaman makinası dediğiniz sistemle ne kastettiğinize bağlı.geçmişe dönülmesi pek çok paradoksa neden olacağından teorikte de ispatlanması çok güç daha önce dikkatli okumuş olsaydınız geçmişe gidilmesinin birçok paradoksa neden olacağından bahsetmiştim. mesela ben 1980 senesinde daha doğmamıştım! zaman ancak belirli noktalarda şuan kabul ettiğimiz sisteme göre daha hızlı ya da daha yavaş ilerleyebilir. durması değil limitinin sıfıra gitmesi durumu matematiksel olarak ispatlanmış ve bunun üzerine de birçok kuram yazılmıştır. bunu da daha önce belirtmiştim. ayrıca eklemek istediğim, düşünerek gerçeğe yaklaşabiliriz. kuramlardan bahsediyoruz. paradokslarda felsefik düşünebiliriz (sizin bahsettiğiniz fantastiklik) ayrıca evrende herşey birbiriyle bağlantılıdır yani neden-sonuç'lar içiçe geçmiştir. siz zaman kavramını etkileyen bir kütle çekimini kabul ediyorsanız (ki en azından bunu kabul edebilmişsiniz) zamanı etkileyen başka faktörlerin de olabileceğini ve zaman kavramının bir uzayla ilişkilendirilebileceğini de anlamış olmalısınız. modern fizik,klasik fiziğin pabucunu dama attırmadan önce bilimadamları bilmeleri gereken herşeyi bildiklerini düşünüyorlardı. kuantum fiziği olasılıklarla birlikte geldi ve tabiki bolca da soru işaretiyle. tüm felsefik yaklaşımlar, evren için belirlenen modeller ve atomaltı parçacıkların özelliğine, ışınım ve emilimlerin tümü, radyasyon ve buna benzer birçok konuya açıklık getirilmesine öncülük etti. şuan fen-fakültelerinde bilim felsefesi diye bir dersin okutulduğunu biliyormuydunuz? bildiklerimiz bilmediklerimiz yanında çok az ve kabul etmemiz gereken de herhangi bir kesinlikte yönlenmememiz gerektiği. (eminim bilimin zaten kesin olduğundan bahsedeceksiniz. evet bilim kesindir ama şuan kabul edilenler yeni bir fikirle aşılıp genişletilebilir, belki de tüm denklemleri yıkan yepyeni bir denklem sistemi oluşturursunuz) bahsettiğim kesinlik zaman üzerine yaptığınız yaklaşımlar. modern fizikle klasik fiziği ayıran da budur ama her ikisi de fiziktir ve her ikisi de bilimdir. saygılar...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| Nisan 08, 2007, 02:14:46 ÖS |
|
|
zaman algıdır, algılar değişkendir görecelidir. sen bir adamı uyutup 5 yıl sonra uyandırırsan o adam bunu bi gecelik uyku süreci gibi anımsayacaktır veya daha kısa. bu zamanada yolculuk yaparak geleceğe gitmenin açıklamasına örnek verilebilir sanırım
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| Nisan 08, 2007, 02:20:27 ÖS |
|
|
zaman dünyanın kendi çevresinde dönmesiyle oluşan bir olgudur. bizim anladığımız zaman olgusu sadece dünyada geçerlilir birnesne dünyanın dıişına çıksa ve dünyanın dünüşünün tersine ve dünyanın dönüş hızından daha fazla bir hızla hareket etse ne olur acaba....?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| Nisan 08, 2007, 02:29:23 ÖS |
|
|
yukarideki gibi örnekler olabilir veya olamaz huzusunda ki çelişkileri ortaya çıkarmaktadır.zaman izafi bir kavramdır ve bu insanlara hissettirilen algılardan(farklılık gösterebilecek) ibarettir.zaman insanlara göre farklılık gösterebilmektedir.am bu frklılığa herkez erişemez ancak allahın istediği ve izin verdiği bir zanda ve kişide gerçekleşebilir.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| Nisan 08, 2007, 10:25:30 ÖS |
|
llllllll
|
algıdan bahsederek bambaşka bir konuya girmişsiniz. aynı şehirde yaşayan iki insan düşünün (yerel saat farklılığından dolayı bu örneği verdim) biri çok sevdiği işini yapmakla meşgul olsun,diğeriyse yapmaktan hiç hoşlanmadığı işini. işini seven adam için zaman daha çabuk geçer,diğeri içinse daha yavaş. ama mutlak bir zaman vardır mesayi bitimleri aynıysa saate baktıklarında aynı sonuçla karşılaşırlar. bizim bahsettiğimiz zamanın göreliliği einstein'ın halkın anlayacağı şekilde anlattığı gibi güzel bir kızla flört ederken zamanın nasıl geçtiğini anlayamazsınız esprisinden farklı. neyse size kolay gelsin arkadaşlar...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| Nisan 08, 2007, 10:37:59 ÖS |
|
|
Zaman makinesi kavramını Stewen Spilberg der ki::: Eğer iki manyetik alan içerisinde bir karadelik yaratabilirsek karadeliğin ayrı bir zamanı olur.... Ve böylelikle bu boşlukta bu zamanı ayarlamak mümkün olabilirse bu da bizim zamanlar arası geçiş kavaramına denk geliyor... işte size bir açıklama...
Ama bana soracak olursanız... Geçmiş mi? Benim bir saniye önce ki anım? Gelecek mi?benim bir saniye sonra ki anım... umarım ne demek istediğimi anlamışsınızdır...
|
|
|
|
|
|
İnsanlar aletleri bulmadan önce insaniyeti buldular...
|
|
|
| Nisan 08, 2007, 10:43:54 ÖS |
|
|
arkadslar eger sonsuz hıza ulaşabilirsek geçmışe dönebiliriz yanlismıym?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| Nisan 08, 2007, 11:59:52 ÖS |
|
|
 |
|
|
Şimdi arkadaşlar elimizdeki verileri bir toparlayalımmı ne dersiniz.
1. Zamanın başlangıcının Bıgbang olduğunu biliyoruz. 2. Maddenin başlangıcıında bıgbang olduğunu biliyoruz. 3. Anti maddenin varlığını biliyoruz. Yani anti madde evreninden bahsedebiliriz. 4. Anti maddeyi üretebiliyoruz. (Bildiğim kadarı ile İsviçredeki bir labaratuarın dağların içinde 27 KM uzunlukta bir tünelde küçükte olsa anti madde üretilebiliyor) 5. Madde ile anti madde karşı şarşıya geldiğinde birbirlerini yok ediyorlar. 6. Zaman Madde için ileri akıyorsa Antimadde içinde geriye doğru akıyor.
Benim Düşüncem -------------------- Anti madde evrenine geçiş yapabilirsek zamanda geriye doğru ilerleyebiliriz ve istediğimiz sürece ilerledikten sonra tekrar madde evrenine dönebilirsek geçmişe yolculuk yapmış oluruz.
Ancak bir teorim daha var. Eğer madde ve antimadde evrenleri arasında kalan zamansız bir bölge varsa -ki olması gerektiğini düşünüyorum- ozamanda istediğimiz noktaya ulaşabiliriz.
NOT : Zaman bizim yarattığımız bir kavram diyen arkadaşa ----------------------------------------------------------------------- sadece 3 boyutlu düşünürsek haklısın ancak iz düşümleri ele alındığında biliyoruzki bir üst boyutun iz düşümü bir alt boyutu oluşturuyor buna göre
* bir doğrunun iz düşümü bir nokta oluyor, doğru tek botutlu bir kavram * bir doğru ise iki boyutlu bir kavramın iz düşümü, sadece eni ve boyu olan bir şeyin iz düşümü * iki boyutlu kavramlar ise bizim içinde yaşadığımız 3 boyutlu evrenin izdüşümleridir. * içinde bulunduğumuz 3 boyutlu evren ise 4 boyutlu (4. boyut zaman) evrenin bir iz düşümüdür.
bunun dışında 5., 6. vb boyutlarda muhtemelen vardır. dolayısı ile zaman bizim yarattığımız değil sadece adını verdiğimiz bir kavram. biz masaya masa desekte demesekte o masa orada var. onun adını masa koymak onu bizim yarattığımız anlamına gelmez. ilgili fabrikada üretilmiştir.
Saygılar
|
|
|
|
|
|
------------------------------------------------------- YA BEN BİZANSI ALIRIM YADA BİZANS BENİ -------------------------------------------------------
|
|
|
| Nisan 09, 2007, 04:23:43 ÖS |
|
|
|
| Nisan 09, 2007, 11:41:46 ÖS |
|
|
Bu kimyadaki bazlarla asitlerin birleşmesinden tuzlu su çıkması gibi düşünülebilir. Ayrı oldukları zaman biz maddeyi görebilir, hissedebiliriz birleştişlerinde ise ortada sadece enerji olur ne madde kalır ne anti madde saf enerji
|
|
|
|
|
|
------------------------------------------------------- YA BEN BİZANSI ALIRIM YADA BİZANS BENİ -------------------------------------------------------
|
|
|
| Nisan 12, 2007, 01:42:45 ÖS |
|
|
Asla olmaz olamaz imkansız diye terimlendiremem ama mantıklı bir teori çıkmadı şuan çıksın yorumumu o zaman yaparım...
|
|
|
|
|
|
ORA YADA BURA IŞINLA ALLAH IŞINLA YAŞASIN MOLEKÜLER TRANSPORTASYON  ...
|
|
|
| Nisan 13, 2007, 02:17:39 ÖÖ |
|
|
 |
|
|
Yazılarımı daha dikkatli ve anlamak niyetiyle okumanızı öneririm. Papatya falı bakıyorsunuz. Sırf muhalefet olmakla bir yere varamazsınız. Ben "evet dediğiniz gibi" dersem , bu kabulden değil, mücadeleden pes ettiğim anlamına gelir. Açıkçası bu konuda söylenen şeylerin faldan öte geçerliliği yok. Size açık seçik konunun özünü anlatmış olmama rağmen, zamanı biz yaratmadık, o vardıda adını biz koyduk diyen arkadaş. Benim demem zaman elbette vardı, biz onu skala(taksimat) yaptık. Bu taksimatı bugünkü şekliyle değilde, çok farklıda yapabilirdik. Yada zamanla ilgili kavramları boşverip, zaman kelimesini anmazdık. Bu hayatımızda bazı işlerin aksak gitmesine sebep olsada, bir boyut olarak anlamlı olmazdı. Yani zaman kavramını ortadan kaldırdığında birçok hesabı yapamaz olurduk. Ancak bu olay cahil bir şekilde yaşamamıza da engel oluşturmazdı. Onu boyut olarak görmek çok gereksiz. Çünkü nesnel bir kavram değil. Ölçülebilir bir süreç. Fakat nasıl ölçeceğin senin elinde. Yaptığın ölçeklendirmeye bağlı. Biz insanların bu ölçeklendirmeye verdiği genel addır zaman. Tıpkı uzunluk ölçüleri gibi. Inch, metre vs. Hangisi gerçektir? Hiçbiri! Yada hepsi...
Bunun yanında "pür enerji" kelimesinin geçtiği mesaja itafen; önce enerjinin ne olduğunu öğrenmenizi, sonra pür enerji demekle nasıl bir abesle iştigal ettiğinizi kavramanızı dilerim. Enerji maddenin çeşitli şekil ve formdaki hareketine verilen addır. Buda zaman kavramı gibi sanal bir durumdur. Pür enerji diye birşey olmaz. Başka bir ifade ile, madde olmadan enerjiden bahsedilemez. Biraz kavram olarak ağır kaçabilir ama, enerjiyi tek şekle indirmek istersek bunu ancak hareket(kinetik) enerji şeklinde ifade edebiliriz. Sonuçta maddenin yada maddeyi oluşturan alt parçacıkların çeşitli formdaki hareketidir enerji. Burası bir bilim forumu olmadığından konuyu daha fazla detaylandırmaya gerek duymuyorum.
Saygılarımla
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| Nisan 13, 2007, 02:51:02 ÖÖ |
|
|
sana bir soru zamanı hangi zamana göre bir saat geri alaçagız? baz alacagımız zaman hangi zaman olacak?bu soruya yanıt bulabilirsen belki yaklaşırsın o dediğin saate geri dönmeyi.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| Nisan 15, 2007, 10:20:14 ÖS |
|
|
Bu kimyadaki bazlarla asitlerin birleşmesinden tuzlu su çıkması gibi düşünülebilir. Ayrı oldukları zaman biz maddeyi görebilir, hissedebiliriz birleştişlerinde ise ortada sadece enerji olur ne madde kalır ne anti madde saf enerji
Eğer bahsettiğin tuzlu su NaCl + H2O ise yanılıyorsun asit ile bazın birleşmesinden oluşan tuzlar farklıdır bildiğin sofra tuzu değildir bunu bildiğini düşünüyorum ama tuzlu su yazman yanlış bilgi gibi gözüküyor!.. Zamanda yolculuğa gelince bunu sanrım predelpiha deneyinde gerçekleştirildiği iddaa ediliyor fakat ne kadar doğrudur bilinmez. Fakat zamanda yolculuk hiçde iyi birşey olmayacaktır. Bu gününü doğru dürüst alğılayamayan insanlık geçmişine yada geleceğine giderek kendine yarar sağlamaz. Sanırım denizli de bu konu üzerin çalışan bir kaç arkadaş var zamandayolculuk.com gibi bir isimde internet siteleri vardı. Kolay gelsin!..
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| Nisan 18, 2007, 08:20:39 ÖS |
|
|
 |
|
|
eLiTe ' e ----------- Evet kastettiğim bizim bildiğimiz tuzlu su değil. Sadece o an aklıma gelen bir örnekti.
tikita ' ya ------------ sen enerjiyi maddeye bağlıyorsun ama bugün bilim adamlarının ispatladığı bir gerçek var ki oda şudur. BIGBANg sırasında başlangıcında madde yoktu ortada okadar büyük bir enerji vardıki bu maddenin oluşmasını sağlayacak ortamın çok üzerinde idi. Dolayısı ile maddenin hiç olmadığı ve enerjinin olduğu BIGBANG'in ilk anlarıdır. Atom enerjisi ile ilgili yapılan deneylerde oluşan patlamalar sırasında madde kayıpları gözlenmiş ve bu madde kayıplarının miktarıda e=mc2 formülü ile örtüşmüştür. sen her nekadar madde olmadan enerjiden bahsedilemez diye düşünsende bu konuş** bir gerçek. başka bir şey daha yapılan deneylrde madde ve anti manddenin karşılaşması sırasında madde ve anti madde yok oluyor ve açığa enerji çıkıyor. bunlar yapılan deneyler. Eğer ben kendi teorilerimi sunuyor olsaydım ever belki haklı olabilirdin. Ama ben sadece eldeki verileriden yola çıkarak zamanda yolculuğun mümkün olabileceğini düşündüğümü söylemeye çalışıyorum.
birde zamanı boyut olarak ben görmüyorum bunu matematikçiler ve fizikçilerde böle söylüyor. Hatta 4. boyut kavramını bilim dünyasına kazandıran kişide Albert Einstein (yanlış bilmiyorsam) dır.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| Mayıs 20, 2007, 10:32:04 ÖÖ |
|
|
 |
|
|
AKILLI BİRİSİ BİLMEDİĞİ BİR KONUDA FİKİR YÜRÜTMEYENDİR. BAKIYRUMDA BURADA KENDİNİ AKILLI VE ÇOK BİLMİŞ ZANNEDENLER. ORTAYA ATILAN GÜZEL FİKİRLERE SADECE OLAMAZ İMKANSIZ GİBİ BOŞ SÖZLERLE CEVAP VERMEKLE KENDİLERİNİ TESELLİ EDİYORLAR. BİLİM ADAMLIĞI DAİMA ACABA, NEDEN, NASIL, NİÇİN, NE KADAR, NE ZAMAN, SORULARINI AKLINDAN HİÇ BİR ZAMAN EKSİK ETMEZ EĞER BU SORULARI SORMA AKLINA GELMİYORSA BU BİLİM ADAMLIĞI DEĞİL OLSA OLSA ANCA FİLİM ADAMLIĞI OLUR. ARKADAŞLARIM BİR ARKADAŞIMIZIN BİR FİKRİNE HEMEN OLUMSUZ DÜŞÜNCELERLE BOŞ YERE KARŞI ÇIKILIPDA ONUN DÜŞÜNCESİNİ BOĞMAYA YOK ETMEYE ÇALIŞACAĞIMIZA ONUN GÖREMEDİĞİ EKSİKLİĞİ GÖSTEREREK ŞU HUSUSDA OLURSA SENİN DEDİĞİN DAHA UYGUN VE EKSİKSİZ OLUR DESEK DAHA İYİ OLMAZMI.BİLİNÇLİ VE YAPICI ELEŞTİRİ ŞU İŞ ŞU ŞEKİLDE OLURSA OLUR ŞEKLİNDE OLURSA DAHA İYİ OLUR DİYEN KİŞİNİN KONUŞMALARI DİKKATE DEĞERDİR.DİĞERLERİNİ İSE SONSUZ SIFIRLAR OLARAK DEĞERLENDİREBİLİRİZ.SONSUZ SIFIRLAR NETİCEDE BİR TANE BİR ETMEZLER.HER TÜRLÜ FİKİR VE DÜŞÜNCELERİMİZİN SONSUZ SIFIR GİBİ DEĞİLDE BİR TANE BİR GİBİ DEĞERLİ OLMASINI İSTİYORSAK İLK ÖNCE İYİCE ARAŞTIRDIĞIMIZ BİLDİĞİMİZ KONULARDA FİKİR VE GÖRÜŞÜMÜZÜ SEBEP SONUÇ VE ÖRNEK VEREREK YAPICI GELİŞTİRİCİ BİR ÜSLUP İLE YÖNLENDİRELİM DAHA OLUMLU NOKTAYA GETİRELİM.BU ŞEKİLDE YAPICI VE ÇÖZÜM BULUCU ELEŞTİRİ GETİRMEYENLERE DE BOŞ VERELİM.ONLARDA ÖYLE OYALANSINLAR.
|
|
|
|
|
|
TEKNİKTE ŞARTLAR YERİNE İŞİN GEREĞİNCE GETİRİLİRSE OLMAZ SA OLMAZ DİYENLERDENİM.
İNSANLARIN EN HAYIRLISI İNSANLARA EN FAYDALI OLANIDIR. H.Ş. NE LAYIK OLABİLMEK İDEALİMDİR.
ŞİMDİ EN İYİ MUCİTLİK MUCİTLERİN BEN DÜŞÜNCESİNİ BİZ DÜŞÜNCESİNE ÇEVİREBİLMEKTİR. SİZLERİ SADE SAMİMİ SEVGİMLE SELAMLA
|
|
|
| Haziran 07, 2007, 07:09:08 ÖÖ |
|
|
Bahsedilen ışık hızı ve sürtünmeli ortam hesaba alınınca hepimizin bildigi gibi canlı moleküllerine ayrılacak.Zamanı eskiye çevirseniz bile o canlıyı kim eski haline çevirecek...Ayrıca ileri gitmek bence imkansız ama yaşanmış olanın görüntüsü uzay boşlugunda yakalanabilir.Yaşanmamış bir olayın görüntüsü olmayacagından nasıl görebiliriz ki?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|