Kayıt Ol   Şifreni mi unuttun ?   Aktivasyon

• Ana Sayfa
  • Yardım
  • Giriş Yap
  • Kayıt Ol
Sayfa: [1]
Site Author : Konu: Bence dinazorların yok olma nedeni tuz  (Okunma sayısı 1582 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Nisan 16, 2007, 03:06:52 ÖS
osmanhal
Ziyaretçi
Bize dinazorların yok olma nedeni olarak çeşitli teoriler anlatıldı. Ama hiçbiri kesin değil. Bana göre ise dinazorların yaşadığı dönemde dünyadaki tüm sular tatlı suydu, tüm denizler ve tüm okyanuzlar. Bu sularda dev bitkiler büyüye biliyorlardı. hatta dev yüzen adalar vardı. Dinazorlar yarı suda, yarı karada yaşarlardı. Bulunan balık fösillerinde o çağın balıklarının kafalarının bir zırhla kaplı olduğu biliniyor bu zırh balıkların sudaki dev bitkilerin arasında dolaşmasını kolaylaştırıyordu. Dinazorlar bu gün yaşasalarda yer çekiminden dolayı kendi ağırlıkları tüm kaburga kemiklerinin kırılmasına neden olurdu ama onlar suyun içinde vücularının ağırlıklarını azaltıyorlardı. Sonra dünya bir meteor yağmuruna girdi ama bu meteor taşlarının hepsi tuz kütleleriydi. Bu meteor yağmuruyla dünyadaki tatlı su denizleri bir anda bu günkü halini aldı ve sudaki hayatı sona erdirdi. Dev bitkiler öldü, onlara bağlı olarak canlılar. Hayatta kalanlarsa suya bağlı yaşamayanlar veya tatlı su kaynağı bulabilenlerdi.
Bu teoriyi çürütebilecek fikirler beklerimç
Nisan 16, 2007, 06:54:44 ÖS
Hero Member
Üye No : 1346
meteorlar atmosfere girdikleri vakit sürtünme nedeniyle ısınırlar .. ve yanarlar :)
meteorların tuz olduğunu varsaysak bile bu tuzdan meteorların tuz olarak yeryüzüne ulaşabileceğini pek sanmıyorum .. kimyasal reaksiyona girerek yapıları değişebilir .. çünkü yeterince ısınıyor .. birde meteorların genel yapısında tuz meteor kavramına hiç rastlamadım .. metal çekirdekli veya taş olanları olabilir .. ancak saf tuz meteorlar .. hemde dünya denizlerinin yapısını değiştirecek boyutta !! bu biraz zorlama bir varsayım değilmi sizcede ?

بسم الله هر خيرك باشيدر
Nisan 17, 2007, 11:16:53 ÖÖ
esercan
Ziyaretçi
meteorlar atmosfere girdikleri vakit sürtünme nedeniyle ısınırlar .. ve yanarlar :)
meteorların tuz olduğunu varsaysak bile bu tuzdan meteorların tuz olarak yeryüzüne ulaşabileceğini pek sanmıyorum

aynen katılıyorum. tuz meteoru atmosfere girdiğinde toz haline gelirdi.bu da tüm karaların tamamının tuzlanmasını ve karada bulunan bitkilerin tuzdan yanmasına sebep olurdu.
Nisan 29, 2007, 03:07:20 ÖS
Global Moderator
Jr. Member
Üye No : 4670
Bence de tuz..

e kardeşim hep çiğ et çiğ ot... hayat mı bu be.. demişler.. kahırlarından ölmüşler..Denizlerdekilerde e kardeş biz tuz muz bilmeyiz bizde her şey rutubetli diye yaşadıklarından, büyükler haricindekiler hayatta kalmış..Timsah, balina, kaplunbağa, balıklar, mercanlar.. Filan.

Büyüklere ne mi oldu onu da başka bi zaman atarım..  :)

Yaratmak ALLAH a mahsus, biz olanı keşfederiz.
Mayıs 13, 2007, 08:42:47 ÖS
Bilim İnsanları
*
Üye No : 266
ÇOK FAZLA ZIRH ÇOK AZ BEYİN ! İŞTE DİNAZORLARIN ASIL TÜKENME SEBEBİ   Yoksa hiç duymadınız mı? ???
Mayıs 17, 2007, 08:50:13 ÖS
Cuged
Ziyaretçi
Kardeş kusura bakma ama sen hala oradamısın ?
Mayıs 26, 2007, 06:28:25 ÖS
Bilim İnsanları
*
Üye No : 266
Yahu savanlarda ot bitince bu Dinazorlar RAŞİTİZM kemik hastalığından topluca ölmüşler Bulunan fosil ve kemikler varmış Bacak kemikleri hepsinin eğik....
Mayıs 29, 2008, 04:33:03 ÖÖ
Bilim İnsanları
*
Üye No : 5321
Yahu savanlarda ot bitince bu Dinazorlar RAŞİTİZM kemik hastalığından topluca ölmüşler Bulunan fosil ve kemikler varmış Bacak kemikleri hepsinin eğik....

Aslında bu kemik eğrilikleri topraktaki durumları v.s.   o yıllar içindeki  cografyada olan değişiklikleride     (toprak kayması v.s.)        gösterebilir    ....................................................

Haziran 29, 2008, 06:46:00 ÖS
Hero Member
Üye No : 1346
ne olduğunu tam olarak Allah bilir. biz ancak teori üretebiliriz.

selamlar

بسم الله هر خيرك باشيدر
Şubat 22, 2009, 04:40:57 ÖS
Bizim Mucit
*
Üye No : 5788
Bencede tuz olabilir çünkü meteorlar metak grubu elementler içerir ve atmoferde Oksijen atomu vardır. Bir metalle Oksijenn reaksiyona girmesi sonu tuz oluşur bence gayet iyi bir teori :)
Şubat 24, 2009, 10:27:13 ÖÖ
Bilim İnsanları
*
Üye No : 5772
Bu meteor hiç tatlı su bırakmamış mı? yani şuan hiç tatlısu yok mu? varsa ben neden dinazor falan görmüyorum? :)

Biz bu işin okulunuda okuduk. Mak. müh.  :)
Mart 22, 2009, 01:21:26 ÖS
Bilim İnsanları
*
Üye No : 5784
Bilgisi ve İlgisi olan Yapar...
Bence dinazorların ölmesinin sebebi uzaydan gelen bir çeşit hastalık...

Düşün ve yap....
Sayfa: [1]

Ara

Forum İstatistikleri
Yeni ileti varToplam İleti: 5230
Yeni ileti varToplam Konu: 797
Yeni ileti varToplam Üye: 5943
Yeni ileti varSon Üye: cenkguven
 Reklamlar
 Haberler
Hoşgeldiniz %1$s. Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.
E-posta adresinize aktivasyon iletisi gelmediyse lütfen buraya tıklayın.
 Desteklediklerimiz