Kayıt Ol   Şifreni mi unuttun ?   Aktivasyon

• Ana Sayfa
  • Yardım
  • Giriş Yap
  • Kayıt Ol
Sayfa: [1]
Site Author : Konu: Kanal D Yarışma  (Okunma sayısı 2100 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Nisan 23, 2007, 12:09:16 ÖS
Administrator
Sr. Member
Üye No : 10
18 Nisan’da Ankara’da
Yarışmaya katılan projeler Türk insanının pratik zekasını bir kez daha ortaya koydu.  Birbirinden değerli bilim adamlarından oluşan ön jüri Ankara elemesine katılan yüzlerce projeyi 10’a  indirmekte oldukça zorlandı. Yarı finale kalan yarışmacılar ve projeleri şöyle;

1.Kadir Burak Keskinkılıç - Can Kızılay - Akıllı Şehir Aydınlatmaları
2.Mustafa Deniz Kozlu - Sodyum Borhidrorür ile Çalışan Araç
3.Görkem Günbaş - Akıllı Camlar
4.Yusuf Nur - Polimerden Elmas Sentezi
5.Ahmet Saraçoğlu-Bahadır Güler - RFID Tabanlı Güvenlik Bilgilendirme ve Pazarlama sistemlerini destekleyen uçuş kartları
6.Efe Uzel - Hareketli Priz Sistemi
7.Orhan Erdoğan - Mekanik Otomatik ıslak paspaslama makinesi
8.Mustafa Başer  - Çeltik Kabuğunu Sıkıştırma ve paketleme makinesi
9.Demirhan Büyüközcü - Sanal Güvenlik Görevlisi
10.Gürkan Caner Birer-Münir Ercan - Canlı Ekran projesi

Ankara ve diğer bölgelerde 1.olan projeye 10.000 YTL,  2. ve 3olan  projeye dizüstü bilgisayarı verilecek. Bu yarışmanın birincisi finalde 150 bin YTL’lik büyük ödül için yarışacak. Yarışmada, 2. olan proje sahibi  50.000 YTL, 3.olan proje sahibi ise  25.000 YTL ödül kazanacak .
Ayrıca, yarışmanın büyük finalinde 1. olan projeye uluslararası platformlarda gerektiğinde destek sağlanabilecek, uygulanabilir projelere de Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından gerektiğinde proje destek kredisi verilebilecek. Büyük finalde ilk üçe girenlere 3 yıl boyunca ODTÜ Teknokent’te ücretsiz olarak projelerini geliştirebilmeleri için destek sağlanacak...

Akdenizliler sıra sizde
25 Nisan’da Antalya Akdeniz Üniversite’sinde yapılacak olan ikinci yarışmanın başvuruları devam ediyor. En çok başvurunun kendi bölgeleri tarafından çıkacağını iddia eden Akdeniz’in her şehrinden başvuru yağıyor. Mersin, Adana, Alanya, Antalya, Burdur, Isparta Akdeniz Bölgesi’nin liste başı şehirleri.
Yeni bir fikrim, buluşum, yaşamı kolaylaştıracak ileri bir adımım var” diyenler,

http://www.kanald.com.tr/tv/gencbakis/#haber

http://www.kanald.com.tr/bizimmucitler/default.aspx
« Son Düzenleme: Mayıs 30, 2007, 08:56:51 ÖÖ Gönderen: Mesaj » Kayıtlı

Hayal gücü ile bazı şeyler gerçekleşebilir
Yeter ki İnansın hayaline insan
Herzaman büyük hayallerin olsun
Benim şimdi daha büyük hayallerim var inanırsam ve çalışırsam bunu başarabilirim.
Beyin Fırtınası İle Laf Ebeliği Çok Farklı Şeyler
Mayıs 16, 2007, 04:04:46 ÖS
Erdinç AKIN
Administrator
Sr. Member
Üye No : 294
KINAMA (#1)
Yaklaşık 3 programa katılma teşebbüsünde bulunmama rağmen üniversitemizin dışından gelebilecek seyircileri alamayız ibaresinden öte bir söz duymadım! Bugün İstanbul Koç üniversitesindeki programa katılmak istediğimi ve bu programdan faydalanarak burdaki insanlara daha fazla bilgi birikimi sunabileciğimi belirttiğimde gine aynı cevabı aldım üniversitemiz öğrencileri haricinde katılımcı alamıyoruz. Bu nasıl bir anlayıştır çözebilmiş değilim rant ve çıkar amaçlımıdır yoksa ne amaçlıdır ? amacından sapan bir görüntü hissetmekteyim. Nasıl olurda bir parça bilgi sahibi olup bu bilgileri insanlara aktarmak yasak olur. KANAL D ve KOÇ üniversitesini şiddetle kınıyorum ve bizlere destek vermesini beklerken köstek olduğu içinde teşekkür ediyorum...
Saygılar...

Mayıs 16, 2007, 11:31:38 ÖS
Hero Member
Üye No : 1346
bende Kanal D yi yarışma programını çok geç saatte yayınladığı için kınıyorum. ilk başlarda 00:00 civarı başlayan program.. şu an iyice laçkalaştı ve 00:30 olmasına rağmen hala başlamadı !! bunu şiddetle kınıyorum. bizler o aptal filmleri seyretmiyoruz diye bize işkence yapmak zorundamısınız ??

بسم الله هر خيرك باشيدر
Mayıs 17, 2007, 10:26:14 ÖÖ
Erdinç AKIN
Administrator
Sr. Member
Dünkü kendimi zoraki davet ettirme yöntemim belki kendimce hoş değildi ama prosedürlerdeki saçmalık beni buna itti. Dün gece sizler için gittim yayın öncesi ve sonrası bir kaç fotoğraf çektim...

Açılış konuşması sırasından bir kare....

Yarışmada birbirleri ile rekabet eden 10 Proje hakkında küçük bilgiler...

Su Üstü Sabit Yapılar, projesiyle katıldı kendisi kendi geliştirdiği bir systemle suyun üst kısmında hem sabit hemde yüzebilen bir kara parçası yapabileceğini anlattı bu kara parçasının otopark, hava alanı, küçük evler, çay bahçeleri ve benzeri tarzdaki şeyler olduğunu söyledi fakat ilk 3 e giremedi kendileri. Fakat kendilerine ait bir AR-GE firması bile kurduğunu belirten beyfendi bu projeyi devlete hediye etmeyi düşündüğünü açıkladı...

Pratik çadır adlı projeyle yarışan arkadaşımızın kullanmış olduğu şekil ( üçgen ) itibarıyla daha fazla mukavemet sağladığını ve açılmadan önce 9metre karelik bir çadırın sadece 45cm kare yer kapladığını ve basit bir kaç hareketle yaklaşık 1 takika gibi bir zamanda kurulduğunu düşünürsek gerçektende faydalı model açısından inanılmaz güzel bir düşünceye sahip. Kendisi ile konuşurken bunun ilk etapda savunma sanayindeki belirli pazarlaması deneneceğini iletti. Ayrıca kendisi İstanbul ayağını 3ncü olarak geçti...

Açıkca konuşmak gerekirse bu proje kolaylığı ve sanayi merkezi olan marmara konumu gereğiyle benim için hepsinden bir parça fazla önem taşıyordu. normalde 400 Mega pascal ile presslenen standart saçları küçük bir press kalıp tezgahı modifikasyonu ile 1200 mega pascal ile pressleyip şekil vermeyi başaran iki arkadaşımız Almanya ve Amerikada bulunan iki otomotiv devinde dahi bulunmayan bu tarz bir uygulama Sinan AYGÜN'ü yeterince şaşırttı defalarca hiç kimse böyle birşey düşünememişmi sorusunu yarışmacılara yaklaşık 4 kere sordu :) Ural hoca ve Sn Tübitak başkanı hanfendininde ufak tefek hatırlatmalarıyla bu teknolojinin biraz daha imkan sağlanarak Uçak ve benzeri teknolojilerde kullanabilineceği ve çok büyük ekonomik ve kalite payına sahip olduklarını belirttiler. Anlatımlarında normal otolarda bulunan standart şaside kullanılan saçla kıyaslanan işlem geçirmiş saç standart şaside kullanılan saçdan yaklaşık 200 kat daha dayanıklı olduğunu belirttiler ayrıca %30 daha hafif bir yapıya sahip olduğunuda söylediler. Yarışmanın İstanbul ayağında zorlanmadan birinci oldular...

4ncu olarak sahnede yer alan yarışmacı arkadaşımız. Günümüzde sıkça yaygınlaşan cam seramik yada cam mozik die tabir ettiğimiz ürünlerde yapmış olduğu inovasyon çalışmasıyla katılmıştı. Aslında dersinede çok iyi çalışmıştı, yanında getirdiği 15cm karelik kücük parçalarda hazırladığı değişik animasyonlu cam seramikleri önce Juri üyelerine verdi ve arkasından hazırlamış olduğu düzeneği kameralara gösterdi ve Jurinin soru yağmuruna karşılık verdi ve fiyatı sorulduğunda verdiği maliyet ve hızlı hazırlanma süreci cevabı Juriyi ve seyircileri etkiledistok gerektirmediğini ve emsalleri ile fiyat performans karşılaştırmasında %70 e varabilen bir ekonomi sağlayan ürün ilgi ile izlendi. Yarışmacı arkadaş İstanbul ayağını 2nci olarak tamamlandı...

Yüksek elektrik müdendisi olan beyfendi hazırladığı düzenekle ilginç bir anlatıms ergiledi daha sonra Sn Odtu Ural hocanın uyarısıyla anlatmak istediğini uzun yoldan seçtiği anlatılınca düzenekden vazgeçerek yapmış olduğu ürünü kısaca anlattı yapmış olduğu ürün yanma odasına giden sıvı yakıta hidrojen ve oksiyen emisyon ederek hem yakıttan tasarruf etmeyi hemde daha fazla performans elde etmeyi tasarlayan bir proje idi anlatım eksikliği ve diğer projelere nazarla daha basit kaldı bu sayede yaroşmanın istanbul ayağında derece alamadı...

Bu arkadaşlarda bir önceki yarışmacı ile aynı kategoride rekabet ettiler fakat sanırsam aynı kategoride olma özelliğinden dolayı biraz da daha önceden görülmüş olmanın verdiği şanssızlıkla daha az ilgi gördüler yaptıkları sistemde hidrojen ve oksijen buluşması manifoldda buluşarak temas haline geçmekte olduğunu açıkladılar. Ama akıllarda bir soru işareti bırakacak bir projelerinin teoriğinde olduklarını söylediklerinde Ural hoca konuya biraz derinlik kazandırdı hedefledikleri sonuç 3 litre benzin ile 100km eğer bunu başarabilecek bir düzenek hazırlayabilirlerse önümüzdeki günlerde tekrar ekranlarda göreceğiz sanırsam bu arkadaşları. Şu anda seri üretimde olmayan ürünün lisansı kendilerinde olmakla birlikde satışda yapmakta olduklarını belirttiler hedefleri yurt dışı yerine Türkiye içerisinde bir firma yada kendi çabaları ile seri üretime geçerek bunun Türkiye yararına kullanılması olduğunu belirttiler...

Kimine göre çok önemli kimine göre çok basit bir projeden ibaretti fakat kendimce anlatmam gerekirse. Arkadaşımız değişik bir gelişmiş amortisör düzeneği gibi bir düzenekle araç kazalarında önden gelebilecek darbelerdeki direksyondan kaynaklanan yaralanmalar ve ölümleri engellemek amaçlı bir system geliştirmiş. Bu sistem hava yastığı açılmadığında yada çarpma anında devreye girerek küçük bir amortisör görevi görüyor fakat halen fikir aşamasında olan sunumun, hayata geçirilmesinde bazı zorluklar olucağını belirten Ural hoca insanların anlatabileceği dille hesaplamalarda teorik bazda hazırlandığında 600-700YTL ye mal olduğu hesaplanan bu ürünün hayata geçirildiğinde bazı geliştirmeler gerektireceğini ve daha çok geliştirilmesi gerektiğini belirtti...

Bu beyefendi hazırladığı ürünle basitleştirilmiş bir kriko ve bijon anahtarı kombinasyonunu tanıttı elektronik olan sistem başarılı bulundu fakat piyasadaki emsallerinlen rekabet edebilmesi için daha çok geliştirilmesi gerektiği söylendi. Fiyat açısından uygun olsada performans açısından standart araçlarda çokda iyi dercede performans söz konusu olmadığı tarafımdan gözlendi...

Birden gelen düzenekle küçük bir laboratuvar sahneye taşınıyor dedim içimden, ve anlatım başladığında sunlar duyuldu; geliştirmiş olduğumuz filitre diğer emsallerinden yapı olarak çok daha farklı olup %35 oranında bir performans sağlamaktadır. Ürünü açıklaması kısaca şöyle geçti, üründe suyun kütlesi dizel motorda kullanılan yakıta göre ağır olduğu için suyun bu özelliği kullanılmıştır. Filitre seramik yukrıya doğru zig zaglar çizen bir yoldan geçerken suyun ağırlığı suyun aşağı düşmesini sağlamakda ve bu ilk farkı oluşturmaktadır, daha sonra farklı bir bölmeye geçen yakıt bu bolmeden değişik bir keçe ile tortulardan arınmakta ve özel işlenen standart membrandan geçerek son noktasına ulaşmaktadır yakıtın aşağıdan yukarı verilerek geçirilmesi suyun özelliğini kullandırarak çok daha büyük performans elde edilmiştir....

Son yarışmacı olarak sahne alan arkadaşımız aklına gelen bir fikri babasına hazırlatmış ve bu ürünü tanıtmak için gelmişti. Ürüne, deprem vanası diyebiliriz kısaca normalde elektronik olarak çalışan deprem vanaları ve güvenlik aparatları yerine mekanik tarzda hazırlanan vana başarılı bir inovasyon örneği olarak gösterebilincek kapasitede idi...

Aslında ben bu hafta değişik biir şeye daha takıldım küçük mucitlerimiz. belki ailelerinin çok büyük bir desteği var fakat o düşünce genişliği inanın beni mest etti heleki bir küçüğümüzün hazırladığı düzenek ilgimi çekti görme engelli vatandaşlarımız için hazırlanmış bir gözlük ve kulaklık düzeneği araçlarda kullanılan park sensörü mantığı ile çalışan sistemi bu tarz bir iş için kullanmak ve baside indirgemek bence küçük mucit arkadaşımız için gerçekden iyi bir yol katedildiğini anlatmakda sanırsam...

Sn. Sİnan AYGÜN cihazı test ederken...

Bu karede belki biraz hüzün belki biraz başarabildim hevesiyle orada bulunanlara ait ama gözlemlediğim insanlardan dinlediğim, elemelerde 600 proje olduğunu düşünürsek ve bunlardan 55 tanesi incelenmek üzere çağırıldığını düşünürsek orda bulunmak dahi çok büyük bir başarı gerektirdiğini belli ediyor sanırsam. Zaten dereceye girmese dahi Juri üyeleri ve bazı izleyicilerden olumlu tepkiler alan projelerin sanırsam çok yakında hayatımıza geçtiğini görmek zor bi olgu olmasa gerek çünkü hepsi kendi dalında kolaylık ve ekonomi payında çok büyük bir dilime sahip kapanışla ilgili 2 video çekdim sizler için bunlarıda en yakın zamanda upload ederek sitede yayınlayacağım arkadaşlar bir parçada sizlere ordaki insanların hakkında bilgi verebildiysem ne mutlu, ama gördümki istersek başarabiliriz...

Saygılar...,

NOT : resimlerin üzerlerinde sağ tıklayarak resimleri farklı kaydedersek daha net inceleyebilme imkanı sağlayabiliriz resimler 2560*1920 çözünürlükde sunulmuş olup sadece sizlere bilgi verme amaçlı eklenmiştir...
« Son Düzenleme: Mayıs 17, 2007, 10:28:41 ÖÖ Gönderen: erdincakin » Kayıtlı

Mayıs 17, 2007, 12:50:09 ÖS
Hero Member
Üye No : 144
erdinçakın arkadaş, güzel ve düzgün anlatımla olan biteni çok iyi özetlemişsin...

gerçekten çok önemli ve güzel buluşlar ekrandaydı dün gece, pc.de tv.kartıyla mucit yarışmalarının tamamı bende mevcut...

küçük mucitlerin düşünceleri deprem evi de dikkate değerdi, amaa gözlüğü de çok yararlı bir cihaz ve çalışır şekilde yaptırmışlar, sanki piyasadan satın alınmış gibi iyi tasarlanmış ve dizayn edilmiş...
deprem evinin temeline yay ve takviyeli amortisörler yerleştirilmesiyle yıkımlar olmaz bence...

cam karo bence en basit olan, ancak akıla getirip bildiğimiz hareketli kartpostalları masa üstü çerçeveden başka, iki cam arasına koyup karo olarak değerlendirilip tasarlanması da güzel ve önemli bir fikir...

ancan benim asıl merak ettiğim tübitak başkanının üretim destekleri ve hibe konularındaki söyledikleri...
ben bunları biliyorum ve kefil, teminat vs. göstermeden sadece projeye destek vermiyorlar… üstelik bunların hazırlanması için verdikleri formu doldurmak için üç şehre gidip ünv.ler, danışmanlık şirketleri ve avukat vs. herkese sordum ve bu formu dolduracak babayiğit bulamadım, adeta bir ihtisas yapmak gerekiyor doldurabilmek için...
kendilerine de sordum bunu doldurmaya siz ya da başka yardımcı olacak kimse var mı diye amma yok dediler. yani göz boyama ve işlerine gelene, üstelik ihtiyacı olmayan vestel, eczacıbaşı vb. şirketlere paraları dağıtıyorlar...

bana şirket kur gel her türlü desteği verelim diye kandırdılar ve şirket yüzünden emekli maaşımı da düşük aldım, kapatana kadar...

sanayi bakanlığı, tpe, kosgeb, ttgv, risk sermayeler vs. hepsini gezdim; sorunları dilekçelerimle ve bire bir görüşmelerimde anlata anlata patent harçları vs.nin vatandaşa yüklenmesinin ülkemizin gelişmesinin engellenmeye çalışmak olduğunu ve daha bir çok şey anlattım. hatta bu kurumların gerçekten türk kurumu olduğu konusunda şüphe duymaya başladığımı dahi söyledikten sonra yeni-yeni iyileşmeler görmekten mutluyum. tabi tekrar bi hadi bakalım yardım edin diye gidersem ne kadar ne olmuş göreceğiz…

İRFAN GENÇER
« Son Düzenleme: Mayıs 17, 2007, 01:28:13 ÖS Gönderen: mucitirfan » Kayıtlı

mucitler olmasaydı dünyada taş devrini yaşardı!
Mayıs 17, 2007, 12:55:22 ÖS
Erdinç AKIN
Administrator
Sr. Member
erdinç akın arkadaş, güzel ve düzgün anlatımla olan biteni çok iyi özetlemişsin...

gerçekten çok önemli ve güzel buluşlar ekrandaydı dün gece, pc.de tv.kartıyla mucit yarışmalarının tamamı bende mevcut...

küçük mucitlerin düşünceleri deprem evi de dikkate değerdi, ama gözlüğü de çok yararlı bir cihaz ve çalışır şekilde yaptırmışlar, sanki piyasadan satın alınmış gibi iyi tasarlanmış ve dizayn edilmiş...
deprem evinin temeline yay ve takviyeli amotisörler yerleştirilmesiyle yıkımlar olmaz bence...

cam karo bence en basit olan, ancak akıla getirip bildiğimiz hareketli karpostalları masa üstü çerçeveden başka, iki cam arasına koyup karo olarak değerlendirilip tasarlanması da güzel ve önemli bir fikir...

benim favorilerim pratik çadır ve hafif vegüvenli araç üretimi projesi idi buda kullanılabilirlik alanlarından dolayı kaynaklanıyor ama şahsi görüşüm sadece. Ayrıca sıcak prova esnasında genelde daha rahat hareket ediyo yarışmacılar fakat çok aşırı uzatmamanızı ve size ait olan ürünü aleti en kısa ama en işlevsel şekilde anlatmanızı istiyorlar :)
« Son Düzenleme: Mayıs 17, 2007, 12:58:42 ÖS Gönderen: erdincakin » Kayıtlı

Mayıs 17, 2007, 01:36:06 ÖS
Hero Member
Üye No : 144
TÜRKİYE'DE MUCİTLİK
Ülkemizde maddi imkânı olmadan mucitlik yapmak abdallıktır, çünkü ben bunu yaşayanlardanım...

Ben kendimi mucit olarak görüyorum. İki adet resmi patent sahibiyim, ancak her şey profesörlerin bilgisiyle ölçüldüğünden KOSGEB, TÜBİTAK, TTGV profesör onayı olmadan, üstelik teminat gösterilmeden destek verilmemektedir. Risk sermaye kuruluş ve şirketleri ise (vakıf risk A.Ş., risk sermayeleri., iş risk A.Ş. vs.) amaçları dışında çalışarak borsada oynamaktadırlar.

Yeni buluşlar ise profesörlerin aklını ve bilgisini aşmakta, hatta yeni projelere zihinlerini dahi yormaktan imtina etmektedirler. Onlar için rutin mesaiyi doldurmaktan başkaca bir çalışma yok gibidir. Buluş bilim adamı saçı başı karışmış, kendine bakamayan ve aklına bir şey takılınca gece saat iki üçlerde bile laboratuara gelip sabahlara değin çalışan, yastığa başını koyduğunda sadece çalıştığı konuyu düşünen kimsedir.

Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsünün GYTE çalışmaları, bana göre basit ve yüzeysel olmanın üstüne çıkmalıdır. Ne tür fikre sahip olursa olsun, her kişinin buluşları burada teknik bilim uzmanlarınca desteklenmeli her boluş için çalışma yapılıp, kişinin izni dışında önemsiz görünerek heves ve heyecanı kırılmadan sonuca ulaştırılmalıdır. Sonuç ne olursa olsun,plaket vb. şekilde üzerinde açıklama yapılarak, müze şeklinde korunmalıdır.

Nasrettin Hocanın göle yoğurt mayalamasını iyi anlamalı ve başarısız olduğunda kaybın maya olacağını, başarıda ise gölün yoğurt olacağını düşünmeliyiz ve yüzlerce buluştan biri tuttuğunda bütün mayaların masrafını da karşılayacağını bilmeliyiz...

Burada netice alınan her buluşun patent giderleri, rüçhan dâhil kişiye yüklemeden buradan karşılanmalı, seri üretime geçmesine de her türlü destek verilmeli ve üç-beş yıl gibi zaman diliminde elde edeceği net karın belirli bir kısmını buraya aktarması için sözleşme yapmış olarak buraya başvurmuş olmalı ve buradan gelen gelir diğer mayalar için kullanılacak şekilde düzenleme yapılmalıdır.

Mucitlere, çalışmalarında geçen zamanda en azından asgari ücret kadar ödeme yapılmalıdır, misafirhanede kalması ve yeme içmesi de karşılanmalıdır.

Öğretim görevlileri genellikle öğrencileri 100 ile 200 ytl. gibi ödüllerle kandırarak bu genç mucitlerin buluş niteliğindeki düşüncelerini teknik ifadelerle doldurup kendi tez çalışmalarında kullanarak makale yazmaktalar ve genellikle bu şekilde profesör unvanı almaktadırlar.

Mucitler fikirlerini profesörlere anlatacakları deneysel çalışma imkânı sağlanmayınca ikna etmeleri de mümkün olmamaktadır. Bunlara patent alarak sunum olmuş olduğunda hiçbir teknik destek de vermezler, kıskanırlar, hatta baltalamak için uğraşırlar. Sadece kendini kanıtlamış kişi ve şirketlere; profesör kurum ve kuruluşlara her türlü destek açıktır.Burada da bir paslaşma vardır, hani şu bazı doktorların yaptığı gibi...

Oysa öğretim görevlilerinin imkânları sonsuz denecek kadar geniştir. Bu imkânları ise dünyada yapılanları tekrardan başka çalışmalarda kullanmamaktadırlar. Onun için ülkemizde üretilen ne varsa taklitten başka bir şey değildir.

Ülkemiz ve insanlık yararına çalışmalarımı bu web sitemde anlatmaktayım. Sizlerin de yorum vesaire katkılarınız ve birlikteliğimizle hedefe varacağımıza inanıyorum. İrfan GENÇER: web sitemdeki bir yazı...

mucitler olmasaydı dünyada taş devrini yaşardı!
Mayıs 17, 2007, 04:11:23 ÖS
Hero Member
Üye No : 1346
irfan kardeş / abi .. yaşınızı bilmiyorum.
ancak bu dediğiniz işi yapmak için elimden geleni yapacağım.
başarırsam szin gibi mucitleri de aramızda görmek isteriz.
selamlar

بسم الله هر خيرك باشيدر
Mayıs 17, 2007, 04:23:41 ÖS
Erdinç AKIN
Administrator
Sr. Member
Bildiğim kadarıyla teknoloji geliştirme vakfı özel bir şirket kurdu sanırsam bu tarz şeyler için teknoloji yatırım a.ş. ilk önce ortaklık yöntemi ile sizinle çalışıyorlar daha sonrada serbest bırakıyorlar bu aslında destek açısından oldukça güzel ve hoş bi hizmet İrfan bey sanırsam kaydettim demiştiniz programı programın son kısmında Juri karar verirken Ankara Patentden Kaan bey bunun hakkında bir bilgi sunuyor zaten isterseniz bi o kısmı dinleyin :)
« Son Düzenleme: Mayıs 17, 2007, 04:24:56 ÖS Gönderen: erdincakin » Kayıtlı

Nisan 25, 2009, 07:29:26 ÖÖ
Bizim Mucit
*
Üye No : 5821
öncelıkle herkezi ve bilim adına kafa yoran ve ülkemiz ve dünya icin yararlı buluslar sağlayan bütün mücitleri selamlıyorum türkiyede gecmısten beri teknoloji. ve tıp alanında yeni devrim niteliginde buluslar yapan insanlarımıza malesef  ciddi almayıp yurt dısına beyin göcü sağlamasını yapan zihniyetlerin artık ya görevlerini bundan sonra iyi yapmasını yada istifa etmelerini rica ediyorum ve irfan beye sonuna kadar katılıyorum nıcın yurt dısındakı bılım adına bulus yapan ınsanlara deger verılırken turkıyede nıcın tam tersı anlamak mümkün değil zaten ünıversıtelı öğrencılerın hallerını dusunursek bılım adına yarısmalar duzenlenır ve calısmalar yapılır sonra profosorlerı veya dekanları taraflarından sahip cıkılır  bunuda anlamak mumkun degil.                                                                                                                                                Biraz dert yandım sizlere kusura bakmayın ama bu gerceklerle yasamak tabıkı kımın zoruna gıtmezkı   neyse esas olarak bazı konuları paylasmak ıstıyorum   nano teknoloji sınıfına giren ıkı ayrı  projem var bunlardan bırı üzerinde   berlindeki  sony   firmasıyla görüsmem oldu onlarda olumlu baktı fakat patent almamı soyledıler takdir ettim    sımdı dusunuyorum   nicin türkiyede bunu yapabılcek turk fımaları varken nıcın sony fırmasına yönelıyorum  acaba suc bendemi yoksa beni teşvık eden sizlerdemi bunun ıcın utanıyorum oysaki türk deyince sözunun eri güvenilir ve yardımlasmayı ve paylasmayı seven insanlar vardı eskıden  simdi nerdeler bulamıyorum onları kalmadı sanırım halen son bi hamle yapmak istıyorum guven duyabıleceğım ve bu projelerımı ülkemin yararına kullanırken bana kazıt atmıycak fırmaları    saygılarımla   metin güney
Sayfa: [1]

Ara

Forum İstatistikleri
Yeni ileti varToplam İleti: 5224
Yeni ileti varToplam Konu: 795
Yeni ileti varToplam Üye: 5940
Yeni ileti varSon Üye: CemalSayın
 Reklamlar
 Haberler
Hoşgeldiniz %1$s. Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.
E-posta adresinize aktivasyon iletisi gelmediyse lütfen buraya tıklayın.
 Desteklediklerimiz