Kayıt Ol   Şifreni mi unuttun ?   Aktivasyon

• Ana Sayfa
  • Yardım
  • Giriş Yap
  • Kayıt Ol
Sayfa: [1]
Site Author : Konu: patentli ürün  (Okunma sayısı 826 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Mayıs 04, 2007, 08:51:26 ÖÖ
Bizim Mucit
*
Üye No : 4732
merhaba
benim merak ettiğim konu bir firma yada kişi patent alıyor bir yenilik için çoğunlukla otomobil sektöründe  bir süre sonra diğer firmalarda bu yeniliği kullanıyorlar bu anlaşmalar nasıl yapılıyor bu hakkı birbirlerine satışı nasıl oluyor örneğin abs fren sitemini bulan ve patatleyen var ama diğer araç üreticileride bunu kallanıyor bu anlaşmalar nasıl oluyor belli kurumlar mı var bunu takibini yapan

ben yapmış olduğum yeniliği diğer firmalarlada paylaşmak istediğimde patent haklarımı nasıl koruyacağım

verceğiniz cevap için şimdiden teşekkürler
Ağustos 08, 2007, 04:19:15 ÖS
MarmaraPatent
Ziyaretçi
Dünya'da ve Türkiyede bu iş lisans anlaşmaları yoluyla yapılmaktadır. Gelişmiş ülkelerdeki büyük firmaların patent havuzlar var. Firmalar karşılıklı oturup bu havuzdan değiş tokuş yapabiliyorlar veya bir bedel ödeyerek buluşu kullanıyorlar. Bu yüzden büyük firmaların sürekli geliştirme yapan büyük ar-ge bölümleri var. Buluşu neden diğerlerine kullandırdıkları belki akla takılabilir. Şundan; abs'yi geliştiren mercedes bunu sadece kendisi kullansa araç satışını örneğin 1 milyandan 1.5'a çıkarabilir,daha fazlasına kapasitesi yetmez. Oysa tüm dünyada 100 milyon araç satılıyor. teknolojiyi  verip araç başına para aldığında bu çok muazzam bir bedel yapıyor. Bu yüzden hiçbir üretici buluşu sadece kendisine saklamıyor. Xerox gibi kendisine saklayanlarda yok değil ama istisna. selamlar
Sayfa: [1]

Ara

Forum İstatistikleri
Yeni ileti varToplam İleti: 5230
Yeni ileti varToplam Konu: 797
Yeni ileti varToplam Üye: 5943
Yeni ileti varSon Üye: cenkguven
 Reklamlar
 Haberler
Hoşgeldiniz %1$s. Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.
E-posta adresinize aktivasyon iletisi gelmediyse lütfen buraya tıklayın.
 Desteklediklerimiz